• Ook de jaarmarkt staat op het programma.
• Ook de jaarmarkt staat op het programma.

Festival Weekend in Woudrichem

woudrichem • Met de 46e editie van het jaarlijkse Festival Weekend staat Woudrichem van woensdag 4 tot en met zondag 8 mei weer een gezellig Hemelvaartsweekend te wachten.

Ruim 10.000 bezoekers worden verwacht tijdens het jubilerende twintigste Woerkums kampioenschap vis bakken op Hemelvaartsdag 5 mei en de 46e jaarmarkt en kinderrommelmarkt op zaterdag 7 mei. De kermis keert weer terug op vertrouwd terrein en zal ook op zondag geopend zijn. Hiermee wordt een extra dag toegevoegd aan hét gezelligste weekend van het jaar in de karakteristieke vesting. Beleef Woudrichem op haar best, historie en evenementen in een unieke omgeving komen samen tijdens het Festival Weekend. De deelnemers aan het kampioenschap vis bakken krijgen extra concurrentie in de titelstrijd. De jaarmarkt is in diversiteit uitgebreid met vele cadeau artikelen voor Moederdag. Met de organisatie van het Levend Museum in handen van Stichting Visserij en Cultuurhistorisch Museum zal het visserijverleden levendig worden gehouden. De kinderactiviteiten krijgen een vervolg met het thema '10.000 luchtballonnen', waarbij dit jaar vele kinderhelden bekend van tv voorbij zullen komen.

Tijdens het Festival Weekend is er in de vesting Woudrichem een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht. Dit betreft parkeerverboden en gesloten verklaringen. Alle verkeersmaatregelen staan in de betreffende straten duidelijk aangegeven. Zowel op donderdag 5 mei als op zaterdag 7 mei wordt de toegang naar de vesting weer afgesloten, met uitzondering van voetgangers en fietsers.


q www.festivalweekendwoudrichem.nl