• Achilles Veen is na het verlies van zaterdag klaar in de titelstrijd.
• Achilles Veen is na het verlies van zaterdag klaar in de titelstrijd. Foto: Teus Admiraal

Achilles Veen bewijst zichzelf geen goede dienst

Achilles verspeelt titelkansen

veen • De Hoofdklasse-kraker tussen de koploper en de nummer drie werd zaterdag vanaf het begin af aan gedomineerd door de thuisploeg. Achilles Veen creëerde na ruim twintig minuten een drietal grote kansen, maar die werden binnen vier minuten door Sen Aerts, Ronnie Reniers en wederom Aerts om zeep geholpen. Bij de eerste de beste uitval van Odin'59 is het wel raak. Eelke de Graaf kopt na een half uur de openingstreffer tegen de touwen. Drie minuten na de 0-1 komt Achilles Veen op gelijke hoogte. Aerts weet ditmaal wel het doel te vinden, nadat de bal via de paal voor zijn voeten belandt. Een kleine tien minuten voor tijd geeft arbiter Nagtegaal een strafschop aan Odin'59, na een overtreding van aanvoerder Bas van Loon.

Jim Hulleman schiet de penalty onberispelijk binnen en zet zo zijn ploeg weer op voorsprong.

Twee minuten voor rust wordt Achilles Veen in de ogen van trainer Van Bijsterveld een strafschop onthouden, wanneer Aerts in het zestienmetergebied naar de grond wordt getrokken: "Dat was een strafschop en een rode kaart en dus een cruciaal moment. Dan moet die penalty er natuurlijk nog maar in gaan, maar als je met 2-2 in plaats van 2-1 de rust ingaat, dan wordt het een andere wedstrijd", oordeelt hij achteraf. Na rust blijft Achilles Veen aandringen, maar krijgt het na tien minuten wederom het deksel op de neus.

De Graaf maakt zijn tweede van de middag met een lepe kopbal over doelman Dylan Jonkers en tekent zo de 1-3 aan. Met een aantal aanvallende wissels probeert Van Bijsterveld het tij nog te keren, maar dat blijkt tevergeefs.

Steeds weer is de 31-jarige Odin'59-doelman Barry van Dijk de grote sta-in-de-weg voor de Veense ploeg. Drie minuten voor tijd completeert De Graaf met zijn derde kopgoal zijn hattrick. In de blessuretijd maakt Hulleman zijn tweede goal van de wedstrijd en bepaalt daarmee de eindstand op een geflatteerde 1-5.

Gat

Door het verlies ziet Achilles Veen het gat met Odin'59 en het ruim winnende Huizen groter worden. De achterstand van Veen op de nummers 1 en 2 bedraagt vijf punten, waarbij moet worden aangetekend dat Huizen een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Achilles Veen kan zich volgens Van Bijsterveld gaan richten op de tweede periodetitel. "We moeten nu onze rug rechten, want we hebben nu vier finales voor de boeg, met de laatste twee competitiewedstrijden en de twee nacompetitieduels op het programma. We moeten nu zorgen dat we in de resterende twee wedstrijden vier punten pakken, zodat we de tweede periodetitel binnenhalen. Een goed verliezer komt terug en dat zullen we vanaf volgende week zeker doen."