Winnend GDC gedegradeerd

eethen • In een echt degradatieduel tussen GDC en Roda Boys toonde de thuisploeg zich zaterdag uiteindelijk met 3–0 de sterkste. Door de winst gaat GDC de ploeg uit Aalst voorbij op de ranglijst, waardoor het nu voorlaatste staat.

Veel maakte de winst echter niet uit, want doordat ook WNC en Montfoort hun wedstrijden wonnen, degradeerden GDC en Roda Boys naar de tweede klasse. Beide teams toonden zaterdag aan terecht onderin de eerste klasse te staan. Van goed spel was zelden tot nooit sprake. Het spel kenmerkte zich door veelvuldig balverlies aan beide zijden. Binnen twintig minuten kwam GDC op 1-0 door Joost van Rooijen. Bij Roda Boys kwam voor de rust het gevaar van Frans van den Steenhoven, maar de eindpass was steeds niet goed. GDC liet het initiatief verder aan de gasten en loerde op de counter. Na de rust kwam GDC matig uit de kleedkamer en werd een aantal vrije ballen zomaar ingeleverd. Roda Boys deed er echter weinig mee. Binnen het uur was er wel een tweetal schoten, maar beide pogingen leverden geen treffer op. Op driekwart van de wedstrijd kreeg Roda Boys nog een prima mogelijkheid toen Dennis van Es goed voor zijn man kwam, maar de inzet van dichtbij ging naast.

Enkele minuten later besliste invaller Pascal de Vries de wedstrijd. De Vries reageerde goed op een verre uittrap van keeper Wesley van de Wardt en zag kans om tussen drie verdedigers in keeper Ferdi Kwetters te verschalken voor de 2-0. In de slotfase moest Roda Boys nog met tien man verder. Toby Tan, de beste man aan de zijde van de gasten, moest er geblesseerd af en er was al driemaal gewisseld. In de extra tijd raakte eerst Pascal de Vries met een inzet nog de lat, voordat Jamie Youell de 3–0 tegen de touwen schoot.