• Vreugde op de bank bij Almkerk.
• Vreugde op de bank bij Almkerk. Foto: Teus Admiraal

Niels Nieuwesteeg weer de aanjager bij 3-0 tegen Meerkerk

'Kampioenschap van het collectief'

almkerk • Een week eerder bij Alblasserdam was Niels Nieuwesteeg al de aanjager met drie treffers. Toen stak Meerkerk echter nog een stokje voor het Almkerkse kampioensfeest. Zaterdag in de rechtstreekse confrontatie met Meerkerk was Nieuwesteeg opnieuw belangrijk met twee treffers.

Met de 3-0 winst was het kampioenschap binnen en Nieuwesteeg glom van oor tot oor, net als zijn kameraden. "Hier knok je negen maanden voor", doelde de spits nog even op zijn langdurige blessure. "Dit is de beloning. Als je in de laatste twee wedstrijden, waar het er op aankomt, vijf goals maakt, ja dat is fantastisch. Het is een lang en zwaar seizoen geweest, maar als je het zo kan afsluiten met het kampioenschap, dan is het een schitterende opmars naar de eerste klasse en we moeten daarin gewoon gaan knallen", vertolkte Nieuwesteeg de vreugde bij Almkerk.

Bovenliggende partij

Op het kampioenschap was weinig aan te merken. Almkerk was tegen Meerkerk twee helften de bovenliggende partij. De gasten konden totaal geen vuist maken. Een verre ingooi van Remy Roodenburg belandde voor de voeten van Niels Nieuwesteeg, die de 1-0 keurig in de hoek schoof. Pal voor rust kwam de 2-0 op het scorebord. Dirven stuurde Nieuwesteeg weg, die met een bekeken lob raak mikte. Na de rust bloedde het duel wat dood. Nieuwesteeg kwam een schoenlengte tekort voor zijn derde treffer. Wat nog opviel was de pech voor aanvoerder Walter Pellekaan, die door zijn enkel klapte en er geblesseerd af moest. Pellekaan, bezig aan zijn laatste seizoen, ging onder applaus van het veld en vervanger Tim Saaman onderscheidde zich. De invaller pikte een afvallende bal op en schoot hard en droog de 3-0 binnen. Daarmee was het gelopen en kon Almkerk zich opmaken voor het kampioensfeest met knallende champagne en de bloemen.

Trainer John Vink keek tevreden toe. "Een mooie ontlading", klonk het. "Hier hebben we het hele jaar hard voor gewerkt. Ook tegen Meerkerk heeft iedereen weer gedaan wat hij moest doen", kon Vink stellen.

"Dit is het kampioenschap van het collectief", aldus de trotse trainer, die geen angst heeft voor de eerste klasse. "Er is een enorme progressie. Bovendien krijgen we nog wat versterking. Wij gaan niet gewoon voor handhaving, maar bovenin het rechterrijtje of onderin het linkerrijtje in de eerste klasse spelen."

Middelpunt

Aanvoerder Walter Pellekaan verbeet de pijn en was nog even het middelpunt van de feestvreugde. De 32-jarige Pellekaan, die er na zeventien jaar in het eerste mee stopt, mocht een oorkonde in ontvangst nemen. "Dit seizoen ben ik nog van toegevoegde waarde geweest. Ik word 33 jaar. Ik denk dat het alleen maar lastiger wordt en wil geen wisselspeler worden. Daar ben ik de man niet voor. Ik hoop dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Het zal lastig worden om te respecteren dat je niet meer voetbalt, maar ik blijf er toch bij betrokken als tweede assistent", aldus de vrolijke Pellekaan.

Mark van der Meijden was ook in hogere sferen. "Dit is fantastisch. We hebben er hard voor gewerkt met de hele groep. Het kampioenschap is de kroon op ons werk. Ik heb een aantal wedstrijden wissel gezeten en een blessure gehad, maar ik heb ook veel gespeeld, dus het voelt absoluut ook als mijn kampioenschap." Als laatste verdediger Jelle Strijtveen. "Ik heb de degradatie meegemaakt en nu het kampioenschap. De eerste klasse is ook de klasse waar we thuishoren", besloot een blije Strijtveen.


Nico van Es