• Woudrichem en Sleeuwijk maakten er zaterdag een meeslepend duel van.
• Woudrichem en Sleeuwijk maakten er zaterdag een meeslepend duel van. Foto: Teus Admiraal

Corjan Slinger de grote man bij Sleeuwijk met drie treffers

'Het resultaat is het belangrijkste'

woudrichem • Hoogstaand was de derby niet. Heftig wel. Scheidsrechter Van Vreeswijk trok liefst tien kaarten, waarvan één keer direct rood en twee keer indirect rood. Corjan Slinger was de man die met drie treffers een groot aandeel had in de winst van Sleeuwijk. Zelf bleef de schutter er bescheiden over. "We doen het met z'n allen", stelde Slinger. "De winst was wel nodig. Het ging ook best moeilijk en dan is het wel mooi als je de punten met 3-5 nog over de streep kan trekken", aldus een blije Slinger. Trainer Philip den Haan, die een week eerder nog woest was na het duel bij NOAD'32, was deze keer wat milder.

Over het resultaat was Den Haan tevreden, maar de trainer van Sleeuwijk had nog wel wat punten die beter hadden gekund. "Eind goed al goed, zullen we maar zeggen", stelde Den Haan, die zijn spelers de euforie gunde en zelf tevreden een sigaartje opstak. "Het resultaat is het belangrijkste en we doen nog mee", aldus Den Haan.

De derby kwam zaterdag niet echt op gang. De eerste mogelijkheid was voor Woudrichem. De uithaal van Dillis de Vries spatte echter onderkant lat uit het Sleeuwijkse doel. Aan de andere kant toonde Van Vreeswijk weer een gele kaart, die duur werd betaald. De vrije trap van Jeffrey Molhoek werd met de voet nog gekeerd door keeper Gerard de Joode, maar Corjan Slinger was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te prikken.

Er volgde nog meer tegenslag voor Woudrichem, nadat de leidsman weer naar zijn binnenzak had gegrepen. Danny Schaap, die eigenlijk een vrije trap verdiende, haalde uit frustratie vol door op het scheenbeen van Johnny Schouten en kon met rood vertrekken. Opvallend genoeg kwam Woudrichem met het ondertal wel tot de 1-1. Een scherp aangesneden vrije trap van Wim Holster werd door Corné Nijhoff fraai binnen gekopt. Na de rust kwamen beide ploegen in eerste instantie nog twee keer tot scoren. Bij een ongelukkige handsbal van Remco Viveen ging de bal op de stip en Thijs van Rookhuizen zette de Woudrichemmers op 2-1. Lang duurde de pret niet, nadat Johnny Schouten vrij in kon prikken voor de 2-2.

In slaap

De derby dreigde vervolgens in slaap te sukkelen, tot Sleeuwijk er weer wat vuur inbracht met de 2-3 van opnieuw Slinger. Woudrichem ontwaakte weer. Vijf minuten voor tijd ontsnapte Dillis de Vries, die vervolgens de 3-3 aantekende. Daarmee leek de derby gespeeld. Tot Corné Nijhoff vlak voor tijd duur in de fout ging en onnodig naar de bal sloeg. De verdediger kon meteen vertrekken. Corjan Slinger zette de Sleeuwijkers met zijn derde treffer op de weg naar de winst met de 3-4, al werd het nog wel tien tegen negen, na een tweede gele kaart voor Mark van der Meijden bij Sleeuwijk. De echte ontlading kwam voor Sleeuwijk middels de ingevallen Sven den Haan. In de laatste seconden verschalkte Den Haan nog keeper De Joode met de 3-5 en volgde er een uitbundig feestje op de Sleeuwijkse bank.

De spelers van Woudrichem zaten er verslagen bij na afloop.

Nacompetitie

"Kop op, we hebben er alles aan gedaan", probeerde trainer Leon Elands de Bolwerkers wat op te monteren. Verder wilde de trainer van Woudrichem er niet te lang bij stilstaan.

"Snel er overheen stappen. Natuurlijk verlies je met 3-5 en dat is klote. We gaan nu gewoon op voor de nacompetitie. Daarvoor in vorm komen, daar ligt voor ons de prioriteit", besloot Elands de verloren burentwist.

Zijn ploeg staat momenteel derde op de ranglist en treedt komende weekend thuis aan tegen DIA.

Sleeuwijk staat tweede en speelt zaterdag tegen koploper BLC. Het verschil tussen de twee ploegen is momenteel zes punten.


Nico van Es