• De organisatoren van het Oktoberfest in d'Alburcht zijn er klaar voor.
• De organisatoren van het Oktoberfest in d'Alburcht zijn er klaar voor. Foto: Teus Admiraal

Kaarten, eventueel met busvervoer, gaan deze week in de verkoop

'We doen het goed of anders niet'

regio • 'De beste Schlagers, Bier, Bratwurst, Pretzels en vooral Spaß, viel Spaß! Dát is het Altena Oktoberfest!' De tekst op de website van het evenement liegt er niet om en ook Rob Hendrix en Corné Smits, samen met hun compagnon Joost Kellendonk de organisatoren van het feest, laten er geen misverstand over bestaan. Dit Oktoberfest, op zaterdag 1 oktober in d'Alburcht in Wijk en Aalburg, moet groots worden. "Het wordt een grootschalig publieksevenement voor iedereen vanaf 18 jaar oud", zegt het tweetal, dat zijn roots in de organisatie van allerlei evenementen heeft. "En inderdaad, we houden niet van half werk. We doen het goed of anders doen we het niet." De bedoeling is dat op 1 oktober d'Alburcht, waarmee Rob en Corné de handen in ineen hebben geslagen, de grootste 'Bierstube' van heel Altena is. Mannen worden in de traditionele lederhosen verwacht, vrouwen kunnen vast op zoek naar een passende dirndl. Van biertafels tot bierpullen en van regionale feestartiesten tot Duitse acts: niets mag ontbreken, beschrijven de organisatoren. "Het wordt echt een super leuk event, dat zijn weerga in het Land van Heusden en Altena niet kent."

Voetbalclubs

Om uiteindelijk de ruim 1750 kaarten te kunnen verkopen worden alle voetbalvereniging uit het Land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard benaderd om als verkooppunt te fungeren. En dat hoeven ze niet voor niets te doen, legt Rob uit. "Van elk verkocht kaartje mogen de clubs een deel van het bedrag houden, zo is het idee." Voor de bezoeker die op zoek is naar vervoer van en naar het Oktoberfest worden busroutes uitgezet. Kaartjes daarvoor kunnen gelijk met de tickets voor het feest zelf besteld worden. De speciale website daarvoor is inmiddels in de lucht.

Early bird-kaarten voor het Oktoberfest Altena in d'Alburcht zijn verkrijgbaar vanaf 12.50 euro, daarna 15 euro. Ook zijn er verschillende vip- en sponsormogelijkheden en vriendentickets te bestellen. Het feest duurt tot 2.00 uur.


q www.altenaoktoberfest.nl