Stil asfalt voor Werkendamse weg

werkendam • Nog voor de zomer wordt de deklaag vervangen van de Dijkgraaf den Dekkerweg in Werkendam. Het betreft het weggedeelte tussen de Bandijk en de rotonde.

De nieuwe deklaag wordt voorzien van steenmastiekasfalt (SMA). Een van de belangrijkste eigenschappen van dit asfalt is dat het aanzienlijk stiller is dan de huidige deklaag, aldus de gemeente Werkendam. De levensduur van SMA is gemiddeld twintig jaar. In 2012 heeft de gemeenteraad gesproken over de ervaren geluidsoverlast door het autoverkeer op de Dijkgraaf den Dekkerweg. De aanleiding hiervoor was een verzoek van de werkgroep Geluidoverlast Dijkgraaf den Dekkerweg. Om deze overlast terug te dringen zijn er twee mogelijkheden: het verlagen van de snelheid en geluidsreducerend asfalt. In september 2012 is de maximum snelheid tussen de rotonde met de Borcharenweg en de komgrens nabij de Waterman verlaagd naar 60 kilometer per uur. De totale kosten van het aanbrengen van SMA, inclusief de benodigde reparaties bedragen 450.000 euro.

Om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden 's nachts uitgevoerd. Het werk neemt twee tot drie nachten in beslag.