• NOAD'32 kon het zaterdag niet bolwerken tegen BLC.
• NOAD'32 kon het zaterdag niet bolwerken tegen BLC. Foto: Teus Admiraal

Ietwat vreemde wedstrijd op Het Korenzand

Slap begin nekt NOAD'32

wijk en aalburg • NOAD'32 speelde zaterdag een wat vreemde wedstrijd tegen koploper BLC. De Wijk en Aalburgers hadden namelijk grotendeels het heft in handen tegen BLC. Ook trainer Jos Houweling vond het een wat vreemde wedstrijd. "Dat klopt", recapituleerde Houweling de topper in de derde klasse. "We komen natuurlijk door een paar blunders op een definitieve achterstand tegen een ploeg, die goed kan counteren, maar daar heb ik vandaag niets van gezien. Ik kan natuurlijk niets afdingen aan de 0-3 nederlaag, maar vind het in alles geflatteerd", oordeelde de trainer van NOAD'32. "Verder hebben we voorin te weinig gecreëerd, maar BLC creëerde helemaal niets. Maar dat is hun probleem niet, want zij kregen de goals en wij niet." Bij de spelers zat de nederlaag diep. Aanvoerder Mark Bouman bedankte na afloop zelfs om commentaar te geven. Op zich was het wel begrijpelijk, na een middag waarin het ondanks alle energie niet lukte.

Met name de beginperiode was uiterst pijnlijk voor de Wijk en Aalburgers. De verdedigers reageerden onzeker, nadat het eerste Bossche gevaar zich aandiende en keeper Dick Vos duwde het kopballetje van de lepe Mischa Stuiver ongelukkig in het eigen doel. De zenuwen konden er nu wel vanaf bij NOAD'32, dat even later echter al tegen een 0-2 achterstand aankeek. Na balverlies liet Jori van den Berk de Wijk en Aalburgse verdediging zijn hielen zien, omspeelde keeper Vos en schoof de tweede treffer binnen. NOAD'32 probeerde zich te herpakken. Even later bleek de gifbeker voor de Wijk en Aalburgers nog niet leeg en spits Remy Schouwenaar moest er geblesseerd af. Een flinke aderlating, aangezien NOAD'32, dat al vijf spelers miste, nu ook een belangrijk aanspeelpunt kwijt was. Houweling mocht zich nog even ergeren aan een gele kaart voor Ruben de Waal, voordat NOAD'32 twee mogelijkheden om dichterbij te komen niet verzilverde. Zo werd een vrije trap van Ruben Bouman fenomenaal uit de hoek gebokst door de sluitpost van BLC. Ook hield keeper Bjorn Vorstenbosch stand bij een vrije mogelijkheid voor Yassine Ezzoubaa.

Vijf minuten voor de rust gooide BLC de wedstrijd in het slot. Keeper Dick Vos deed een stap naar voren en de vrije trap van Martijn de Wildt zeilde over de sluitpost heen het doel in, hetgeen 0-3 betekende. Ook na de rust liet NOAD'32 het er niet bij zitten. Met de moed der wanhoop werd de aanval gezocht en BLC bleef in de verdrukking. De eindpass bleef het probleem. De bal wilde niet goed vallen. Houweling bracht nog een verse kracht in met Jeroen Verschuren, al drong het verzoek wat langzaam door bij scheidsrechter Bel uit Heukelum. Na al het commentaar besloot de leidsman het duel te staken en riep beide aanvoerders op het matje. Vervolgens kon de wedstrijd uitgespeeld worden.

Trainer Jos Houweling wilde niet te lang nasomberen. "Dit is teleurstellend voor ons, maar wij kijken niet naar boven. Dat hadden we ook niet gedaan als we gewonnen hadden. Wij hebben veel teveel blessures. En dan vind ik nog, als dit de koploper is, dat we ze waardig partij hebben gegeven."


Nico van Es