• Achilles Veen en Kozakken Boys maakten er zaterdag een boeiend duel van.
• Achilles Veen en Kozakken Boys maakten er zaterdag een boeiend duel van. Foto: Teus Admiraal

Boeiende bekerclash in Veen beslist door strafschoppen

Van Bijsterveld: 'Ik ben trots op mijn spelers'

veen • Kozakken Boys kwam met de schrik vrij in Veen. De verrassing voor Achilles Veen ging net niet door, aangezien ook de laatste mogelijkheid in de wedstrijd, na een laatste actie aan Veense kant van Jeroen van Leijsen, er wonderbaarlijk niet in ging.

In de strafschoppenserie werd keeper Maik van den Kieboom de sta in de weg. De sluitpost bij de Werkendammers stopte na de eerste serie, waarin beide ploegen één keer misten, de strafschop van Rowin van Zaanen.

Jammer

De teleurstelling droop er na afloop wel vanaf bij de Veense trots. "Het is wel jammer zo met strafschoppen te verliezen. Zuur, we hadden graag door gewild naar de halve finale van de districtsbeker en naar de grote KNVB-beker volgend seizoen. We waren ook zeker niet de mindere ploeg vandaag", sipte spits Sen Aerts.

Bij Kozakken Boys overheerste de opluchting. "Het was van ons gewoon niet goed", stelde hoofdtrainer Arie Schep, die wel vond dat Achilles Veen op het randje speelde. "Maar dat weet je. Die gasten leefden hier al weken naartoe."

De trainer keek terug op een ondermaats optreden van Kozakken Boys.

"Wij doen in de topklasse gewoon mee om het kampioenschap en dan kun je je hier geen afgang permitteren. Verder hoort een topklasser niet van een hoofdklasser te verliezen. Punt uit. En zeker niet in een derby. Dan moet je er gewoon staan", stelde Schep, die het in de rust flink liet donderen in de Werkendamse kleedkamer. Achilles Veen begon de wedstrijd ongekend fel en Kozakken Boys had hier geen antwoord op. Vijf mogelijkheden kreeg Achilles Veen voor de rust.

Uithaal

Enis Ulusan kwam het dichtst bij de openingstreffer. Zijn uithaal spatte echter uiteen op de kruising. Na de pauze liet Kozakken Boys zich van een betere kant zien. Berry Powel kwam los, maar de pas 16-jarige keeper Djordi van der Wiel lag knap in de weg. Het bleef boeiend voor de rond de 1700 toeschouwers. Kozakken Boys zette er nog een aanvaller bij, maar de 0-1 ging niet door.

Heel Veen dacht dat de bal al achter was, maar Kozakken Boys ging door en de bal verdween in het Veense doel. Die zit, dachten de gasten uit Werkendam, terwijl de Veners op de grensrechter af stormden. Na overleg tussen de leidsman en zijn assistent werd de treffer alsnog afgekeurd.

Slotfase

In de slotfase probeerde Achilles Veen het nog. Rowin van Zaanen vond echter keeper Maik van den Kieboom op zijn weg. Een uithaal van Van Zaanen scheerde ook rakelings langs de kruising,

De laatste slotnoot van Achilles Veen kwam ook niet meer op het bord na een knappe actie van Van Leijsen en een halve misser van Newien Ramlal. Strafschoppen moesten de beslissing brengen, waarbij Kozakken Boys dus het scherpst was.

Ondanks de uitschakeling was trainer Johan van Bijsterveld toch trots op zijn manschappen.

Beter

"We waren beter dan Kozakken Boys. Alleen op de belangrijke momenten maken we het net niet af. En strafschoppen blijft een loterij. Nou goed, dan trekken we aan het kortste eind. Dat kan gebeuren, maar ik ben trots op mijn spelers", sloot Van Bijsterveld de bevlogen middag tussen de aartsrivalen op De Hanen Weide af.


Nico van Es