Theo van den Berg wint eerste SLK cup

zandvoort • Theo van den Berg heeft zondag op het circuit in Zandvoort de eerste SLK cup op zijn naam geschreven.

Zondag werd op het circuit van Zandvoort de eerste race van de Mercedes SLK cup verreden. 's Morgens gingen onder natte omstandigheden de vrije trainingen van start. Wout de Graaf en Theo van den Berg, beiden uit Uitwijk, reden wisselende tijden op een natte baan.

Toen de baan helemaal was opgedroogd was het Wout de Graaf die verrassend de eerste plaats pakte in de kwalificatie. Rond de klok van één uur 's middags startte de eerste race over twaalf ronden en direct na de start was het Wout de Graaf die aan de leiding ging.

Banden

Halverwege de race as het Theo van den Berg, die zeer sterk terug kwam en zich door voorzichtig en behoudend rijden terug vocht naar een tweede plaats achter De Graaf, die op zijn beurt weer teveel van zijn banden had gevraagd en zodoende Van den Berg voorbij moest laten gaan.

Het was dan ook Van den Berg die de eerste overwinning in de Mercedes SLK cup pakte. De Graaf finishte uiteindelijk als vierde op 5 seconden. De tweede race mocht Van den Berg vanaf kop starten en hij verloor deze positie niet meer en finishte de tweede race als eerste. De Graaf finishte als vierde.

Tevreden

Organisator Nico Biesheuvel uit Nieuwendijk keek zondag tevreden rond.

"Vandaag hebben we een startveld van elf auto's en zijn er nog vijf personen een auto aan het bouwen. We hebben bovendien nog diverse inschrijvingen, maar zo'n eerste race is altijd zeer spannend. We kijken dan ook terug op een zeer geslaagde race zondag", aldus Biesheuvel.