• Ot de Waal tekent het convenant MVO.
• Ot de Waal tekent het convenant MVO.

'MVO moet vanuit het hart komen'

veen • Het convenant MVO werd donderdag ondertekend door Ot de Waal, directeur van Timmerbedrijf De Waal in Veen en Ron van der Werf, adjunct-directeur WAVA/!GO.

Door het tekenen van het convenant geeft De Waal invulling aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat al lang hoog op de agenda bij Timmerbedrijf De Waal Veen BV. Het bedrijf geeft hier onder andere invulling aan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden op passend werk.

Directeur Ot de Waal vervult de ambassadeursrol in de regio met groot enthousiasme. De Waal vertelt: "MVO moet vanuit het hart komen, het werkt niet als het is opgelegd. Bij De Waal is MVO ingebed in de organisatie, het is een onderdeel van onze cultuur en dat stralen de medewerkers ook uit. Onze klanten zien en ervaren het en zijn enthousiast. Ook vertel ik regelmatig over Gerrit-Roel Rodermond. Gerrit-Roel heeft een afstand tot de arbeidsmarkt en is ruim twee jaar geleden via WAVA/!GO bij ons aan de slag gegaan."
William van de Pol, sales, vertelt verder: "Tijdens de inwerkperiode hebben we ondersteuning gekregen van een jobcoach van !GO. Dat was voor ons en voor Gerrit-Roel een uitkomst en na deze inwerkperiode liep alles prima. Gerrit-Roel is een betrokken werknemer die een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt en inmiddels zelfstandig in de buitendienst werkzaam is. De ploeg heeft hem omarmd en hij hoort er helemaal bij!" Wijnand van der Hoeven, wethouder gemeente Aalburg was aanwezig bij het ondertekenen van het convenant. Het bezoek aan Timmerbedrijf De Waal is een van de reeks werkbezoeken die Van der Hoeven aflegt in de regio. Tijdens deze bezoeken ziet en ervaart hij hoe er invulling wordt gegeven aan de Participatiewet.