• Berry Powel maakte één van de goals.
• Berry Powel maakte één van de goals. Foto: Teus Admiraal

Kozakken Boys terug in titelrace

werkendam • Kozakken Boys is weer helemaal terug aan het front in de topklasse. Na de spectaculaire winst bij koploper Katwijk werd zaterdag op De Zwaaier ook het lastige FC Lisse bedwongen met 2-1.

Aangezien Katwijk weer verloor, nu van Capelle, zijn de Werkendammers de koploper tot op een punt genaderd en weer volop in de race voor de titel. Bovendien verloren de concurrenten HHC Hardenberg en Excelsior Maassluis punten. De thuisclub begon tegen FC Lisse met Maik van den Kieboom in de goal. Zonder echt gevaarlijk te worden had Kozakken Boys het meeste balbezit in het eerste deel van de wedstrijd en rond het half uur gebeurde er van alles. Eerst was het FC Lisse met een kans, maar daarop volgde een goede redding van doelman Van den Kieboom.

Vervolgens was aan de andere kant een goede actie van Madjer Lukoki te zien, wiens voorbereidende werk werd afgerond door Berry Powel voor de 1-0. Kozakken Boys kon echter niet lang van de voorsprong genieten.

Everton Pires Tavares beging een overtreding en scheidsrechter Serik plaatste de bal op de stip, waarna de 1-1 volgde.

Aan de andere kant werd Berry Powel vastgehouden en volgde er een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Bryan Jongeneel schoot de bal prachtig via de binnenkant van de paal achter Lisse-doelman Mark de Vries, waarmee de Werkendammers op 2-1 stonden. In de tweede helft scoorde ook Arif Irilmazbilek, maar de leidsman had hands gezien van de kleine spits en bestrafte dit met een gele kaart.

Spannend bleef het wel. Toby Mulder mikte een kopbal net over en een pegel van Leon Bot miste het doel. De drie punten bleven wel overeind.