Leerlingen te gast op bouwplaats in Almkerk

almkerk • BouwSchool Breda organiseert samen met Tankels BV uit Andel een bezoek aan de leerling-bouwplaats Almzicht voor de leerlingen van basisschool d'Uylenborch uit Almkerk en scholengemeenschap Willem van Oranje College uit Wijk en Aalburg.

Tijdens het bezoek mogen de leerlingen timmeren en tegels zetten, zodat ze kunnen ervaren hoe is het om op een bouwplaats te werken. Daarnaast krijgen de leerlingen op een aansprekende wijze voorlichting over beroepen in de bouwwereld en worden ze door de uitvoerder rondgeleid op de bouwplaats met een echte bouwhelm op. De Woudrichemse wethouders Renze Bergsma en Paula Jorristma komen uitgebreid vertellen over hoe interessant de bouwsector is. Tevens willen ze laten zien welke mogelijkheden en kansen de bouwsector te bieden heeft. De bouwsector is weer in de lift en dit is ook te merken op de BouwSchool Breda, zo laat de school weten.

Op de BouwSchool Breda worden de leerlingen opgeleid tot timmerman, metselaar, tegelzetter en uitvoerder. De BouwSchool Breda timmert constant aan de weg om enerzijds jonge mensen te enthousiasmeren voor een beroep in de bouw en anderzijds BBL- of BOL leerlingen een leerwerkplek te bieden. De BouwSchool Breda zorgt ervoor dat jongeren op alle opleidingsniveaus al in aanraking komen met het vak techniek. "Wij zijn van mening dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met het leren van een echt vak", zo stelt de school. Daarom besteed de BouwSchool Breda veel tijd aan het bezoeken van leerling-bouwplaatsen samen met basisscholen en het voortgezet onderwijs.

Het nieuwbouwproject Almzicht aan de Sportlaan in Almkerk is een leerling-bouwplaats van bouwbedrijf Tankens BV uit Andel. Dit project bestaat uit negen slotappartementen en een parkeergarage onder het gebouw. De keuze om dit bouwproject uit te voeren als leerling-bouwplaats geeft aan welke verantwoordelijkheid bouwbedrijf Tankens Andel B.V. voor de regio neemt met betrekking tot het opleiden van jongeren.