GDC verrast bij kampioenskandidaat

opheusden/eethen • GDC verraste zaterdag met een 2–2 gelijkspel tegen kampioenskandidaat DFS in Opheusden. GDC kwam twee keer achter, maar ook weer langszij. De tweede treffer werd in de blessuretijd gemaakt en GDC kreeg daarmee het punt waar het recht op had.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd voorzichtig, waarbij de eerste mogelijkheden voor DFS waren, maar de eerste echte kans voor GDC. Maar zowel Pascal de Vries als Mitchell Landbrug lukte het niet om de sluitpost van DFS te passeren.

Vijf minuten voor rust leek de thuisploeg dan toch op voorsprong te komen toen een van richting veranderde voorzet vrijwel op de doellijn bij Lucien Dors kwam, maar met een miraculeuze actie voorkwam Erik den Ouden de treffer. Na de thee hetzelfde beeld. Na een klein uur gaat keeper Wesley van de Wardt echter in de fout als hij ver zijn doel uit was en de bal zomaar in de voeten schuift van Sebastiaan Kolff, die van ruim 40 meter de bal knap in het doel schiet.

GDC had echter maar twee minuten nodig voor de gelijkmaker. Pascal de Vries gaf na een prima actie de bal mee aan Mitchell Landbrug, die de bal beheerst langs Benny Geerts schoof voor 1-1. Tien minuten voor tijd slaat DFS opnieuw toe, als Lucien Dors met een geweldige knal via de binnenkant van de paal raak schiet.

Weer lijkt GDC tegen een nederlaag aan te lopen, maar de ploeg richt zich nog eenmaal op en in de extra tijd scoort Pascal de Vries na een heerlijk steekpassje van Lourens Fieten de verdiende 2-2.