Spectaculaire winst voor Kozakken Boys

katwijk • Kozakken Boys verraste zaterdag met een spectaculaire winst bij koploper Katwijk. Het werd 3-4 aan de boorden van de Noordzee. Met de winst hees Kozakken Boys zich weer in het zadel voor de titelrace in de Topklasse.

Trainer Danny Buijs, die in het kader van zijn cursus weer eens mocht coachen, typeerde de 3-4 winst als een 'knappe overwinning'.

Goed gevoel

"Als je de laatste twee wedstrijden verliest en je moet uit naar een koploper Katwijk in vorm, dan geeft het een goed gevoel om daar te winnen", zat Buijs met ook een goed gevoel op de bank.

Eerst kreeg Buijs nog wel een benauwd gevoel, nadat Katwijk net voor rust op 2-0 kwam. De manier waarop Kozakken Boys terug kwam, deed Buijs echter goed. Op dat moment besloot de coach twintig minuten voor tijd meer naar voren te gaan spelen.

Madjer Lukoki kwam er in en bracht meer stootkracht. Die bracht ook Berry Powel in stelling. Powel liet zich zien en bracht de Boys met een treffer naar 1-2. Vervolgens trokken de Werkendammers door.

Van slag

Katwijk raakte van slag en de Boys kregen meer grip op de wedstrijd. Bij een diepe bal van Toby Mulder was Powel weer paraat en tekende de 2-2 aan. Even leek de status-quo terug te keren. Totdat Brian Jongeneel een vrije trap mocht nemen.

Die werd door drie Katwijkers gemist en Toby Mulder scoorde de 2-3. Het werd nog gekker. Even later zette Everton Tavares de voorwaarts Arif Irilmazbilek aan het werk en die plaatste de 2-4 op het scorebord.

In de blessuretijd kwam Katwijk niet verder meer dan de 3-4 en keerde Kozakken Boys vrolijk terug naar Werkendam.