• Vreugde bij Almkerk na de 1-0 van Bart Dirven.
• Vreugde bij Almkerk na de 1-0 van Bart Dirven. Foto: Teus Admiraal

Teleurstelling bij GRC 14 over afgekeurde goal

Bart Dirven kraakt GRC 14 in derby

almkerk • Met de 1-0 was Bart Dirven weer het goudhaantje bij Almkerk. Hij maakte het verschil in de derby tegen GRC 14. Voor Dirven was het alweer zijn vijftiende treffer. "Het was een zware wedstrijd. Mooi dat je dan weer een goaltje mee pikt", grijnsde de schutter, die de burenruzie nog wat kleur had gegeven. "GRC 14 heeft veel strijd geleverd en het was voor Almkerk ook volle bak er tegenaan", aldus Dirven, die uiterst content was dat Almkerk er het goed afgebracht had met de winst. "Vooral tegen GRC 14 in de derby. Dat zijn toch de mooiste wedstrijden", grijnsde Dirven, die maar even een feestje ging vieren.

Echt een aansprekende derby werd het niet aan de Sportlaan. Het bleef eigenlijk alleen boeiend wie het verschil zou kunnen maken. Dat was dus Almkerk. Voor hetzelfde geld was echter GRC 14 met de winst vertrokken.

Onderuit gehaald

Het gebeurde op het moment dat trainer Marcel van Helmond zijn laatste opties had ingebracht met Pascal Smits en de behendige Maba Jarbou. De laatste werd onderuit gehaald en de bal viel nog over de verdediging van Almkerk heen en voor de voeten van de attente Pascal Smits, die keeper Robin van Wijk passeerde.

De 0-1 ging echter niet door, omdat scheidsrechter Nagtegaal vreemd genoeg geen voordeel wenste te geven en de plek aanwees voor een vrije trap.

Begrijpelijk dat GRC 14 en trainer Marcel van Helmond daar flink de smoor in hadden. "Ik denk dat de gelukkigste gewonnen heeft. Waarom die scheidsrechter onze treffer nou affluit, dat snap ik niet. Het sloeg werkelijk nergens op. Smits kon nooit buitenspel staan. Die leidsman had gewoon voordeel moeten geven en de treffer moeten toekennen", had de trainer van GRC 14 helemaal gelijk. "Het was een cruciaal moment. Dan kom je toch op 0-1 en wordt het toch helemaal anders."

Anders werd het wel, maar dan een zure nederlaag voor GRC 14, dat graag revanche had willen nemen voor de eerdere 4-1 thuisnederlaag in Giessen.

Voorzichtig

Beide ploegen begonnen zaterdag wel heel voorzichtig aan de burenstrijd. Het was dan ook wonderbaarlijk dat Almkerk nog wat kansjes kon afdwingen. Keeper Dennis Mijdam lag echter goed in de weg bij een eerste poging van Niels Nieuwesteeg. Aan de andere kant nam Ricky Vroon de bal een keer vol op de slof. maar wel recht in de handen van keeper Robin van Wijk.

Na de rust zette Almkerk wel feller aan en werd GRC 14 wat onrustiger. Zo plaatste Lars Verwijst met de borst bijna een terugspeelbal langs zijn eigen doelman. Het leek op een status quo uit te draaien.

Nadat de treffer van GRC 14 geen goedkeuring kreeg, was het tien minuten voor tijd aan de andere kant wel raak.

Jelle Strijdveen bracht de bal opnieuw in en Dirven zorgde in de scrimmage, nadat de bal in eerste instantie nog van de doellijn werd gehaald, voor de 1-0. Bij GRC 14 ging nu alles naar voren. Het mocht niet meer baten. Almkerk liet de drie belangrijke punten niet meer los.

Trainer John Vink had dan ook kleur op de wangen. Almkerk blijft de virtuele koploper in de tweede klasse. "Derby's zijn altijd lastig", stelde de trainer van Almkerk.

"We begonnen niet goed aan de wedstrijd. Het was zoeken en het liep niet. We waren populair gezegd niet 'geil' in de zestien meter. Na de rust begonnen we beter, maar dan schiet je die bal er niet in en dan blijft het lang hangen. Maar dan heb je altijd Bart Dirven, die toch die bal weer binnen schiet", kon Vink tevreden zijn. Komende zaterdag wacht Almkerk weer een lastige wedstrijd met de kraker bij Altena. "Ik zeg steeds tegen de jongens: 'elke week is een finale'. Iedereen wil van de virtuele koploper winnen. We leven van week tot week en dat hebben we vanaf dag één afgesproken en dat zullen we tot de laatste dag volhouden", aldus Vink.


Nico van Es