• De app is vanaf vandaag te gebruiken.
• De app is vanaf vandaag te gebruiken.

Albert Heijn heeft app tegen voedselverspilling

werkendam • De app 'Afgeprijsd' van NoFoodWasted is vanaf vandaag te gebruiken door de klanten van Albert Heijn Werkendam.

Klanten die op zoek zijn naar korting en iets tegen verspilling willen doen, kunnen de app downloaden en hiermee hun steentje bijdragen.

John van Vuuren van Albert Heijn Werkendam legt uit: "Wij doen mee met Afgeprijsd, omdat het in het belang is van de klant, onze winkel en de wereld." Dat supermarkten producten afprijzen die over de datum dreigen te gaan is wel bekend. Maar dat behoorlijk wat afgeprijsde producten toch nog in de vuilnisbak belanden vaak niet. Albert Heijn Werkendam is dat een doorn in het oog en is blij dat het er met 'Afgeprijsd iets aan kan doen.

Van Vuuren: "Klanten houden van korting en niemand houdt van weggooien. Veel van onze klanten zijn daarom geïnteresseerd in afgeprijsde producten. Maar op het moment dat zij thuis hun lijstje maken, weten ze niet wat er in onze winkel afgeprijsd is. De app Afgeprijsd van NoFoodWasted zorgt dat onze klanten thuis al kunnen zien wat er vandaag aan afgeprijsde producten in de winkel ligt." Jaarlijks wordt wereldwijd een derde van al het geproduceerde voedsel weggegooid. De economische, sociale en milieugevolgen van wereldwijde voedselverspilling staan daarom steeds hoger op de agenda van de politiek en het bedrijfsleven.

Oplossing

"Alleen al in Nederlandse supermarkten verdwijnt jaarlijks voor ruim 400 miljoen euro aan levensmiddelen in de vuilcontainer," stelt Sijas Akkerman van Natuur & Milieu. "De Afgeprijsd-app is een interessante oplossing, omdat er een win-win-winsituatie ontstaat. De supermarkt verkoopt producten die anders weggegooid worden, klanten krijgen producten met korting en we voorkomen voedselverspilling." Jaarlijks gooien Nederlanders voor 4 miljard euro aan goed voedsel weg.

Hier wil NoFoodWasted iets aan doen en daarom heeft NoFoodWasted de Afgeprijsd-app ontwikkeld. Met de Afgeprijsd-app kunnen aanbieders en consumenten van goed voedsel samen werken om voedselverspilling te verminderen. Meer informatie via onderstaande website.


q www.NoFoodWasted.com