Raad twijfelt over voortbestaan De Jager

woudrichem • De Woudrichemse gemeenteraad twijfelt nog of sporthal De Jager in Giessen nog 25 jaar moet blijven staan, zoals het college van B en W voorstelt.

Sporthal De Jager is sinds 2014 eigendom van de gemeente Woudrichem. Daarom moet de raad een beslissing nemen over de toekomst van het pand. Volgens Woonlinie is de sporthal niet slecht en kan de hal, indien er onderhoud gepleegd wordt, nog 25 tot 30 jaar in exploitatie gehouden worden. Het huidige aanbod zou dan verruimd kunnen worden, waardoor er naast sportactiviteiten ook andere evenementen plaats kunnen vinden. Momenteel wordt er een meerjarenonderhoudsprogramma opgesteld.

De twijfel van de gemeenteraad komt voort uit onduidelijkheid over de financiële risico's van de exploitatie. "We moeten geen besluit nemen over een meerjarenonderhoudsplan, dat nog in discussie is," aldus Martin van Dijk van Gemeentebelangen. De VVD vindt het een te groot risico om nu in te stemmen, omdat nog niet duidelijk is wat er precies geïnvesteerd gaat worden. Progressief Altena vindt 25 jaar vooruitkijken een erg lange periode.

Daarnaast hebben de partijen nog veel vragen. Gemeentebelangen vraagt zich af of Woonlinie onderzoek heeft gedaan naar de bouwkundige staat van de sporthal. "Zo ja, dan willen wij dit rapport graag zien. Zo nee, hoe kan Woonlinie dan conclusies trekken?" legt Van Dijk uit. Toch willen de Woudrichemse partijen de sporthal ook niet direct slopen. "Het zou kapitaalvernieling zijn om de sporthal te slopen, gezien het horecagedeelte vorig jaar is vervangen", vertelt Stephan Vink (VVD). Het CDA sluit zich daar bij aan. "Ook gezien de grootte van de hal, zoiets komt niet weer terug."

De Woudrichemse partijen vinden het een voorwaarde dat de evenementen niet ten koste gaan van de sportacticiteiten als de hal wordt uitgebreid. 22 maart wordt een definitief besluit genomen over sporthal De Jager.


Anouchka van Breugel