• De leerlingen zijn in hun nopjes met de nieuwe meubels.
• De leerlingen zijn in hun nopjes met de nieuwe meubels.

BS Oudendijk krijgt nieuw meubilair

oudendijk • René Mooy, de nieuwe eigenaar van het voormalige kantoor van de Rabobank in Woudrichem, heeft een deel van het meubilair uit het gebouw aan de Steurstraat geschonken aan Basisschool Oudendijk.

Zo staan er nu in het dramalokaal goede tafels, waardoor bijvoorbeeld de 'maatklas' een mooie werkplek heeft. Verder zijn er wat bureaus vervangen, is groep 5/6 blij met een nieuwe 'tassen- en happenkast' en hebben de kleuters handige kastjes voor hun prentenboeken gekregen. Zowel de leerlingen als de leerkrachten zijn erg blij met de meubels.

Door een meedenkende ouder van een oud-leerling werd de school erop geattendeerd dat er nog allerlei meubilair in het oude kantoor van de Rabobank in Woudrichem stond.

Bestemming

Het oude Rabobankkantoor in Woudrichem krijgt vanaf deze zomer een nieuwe bestemming. Wat die nieuwe bestemming van het pand precies wordt, zal later bekend worden gemaakt, zo liet René Mooy, ook eigenaar van bouwbedrijf Almbouw, na het tekenen van het koopcontract weten. Aan de dienstverlening van de Rabobank verandert voorlopig niets. De geldautomaat in Woudrichem blijft. De komende maanden gaat de Rabobank wel op zoek naar een nieuwe geschikte en goed bereikbare locatie voor de geldautomaat.

Sinds de verhuizing in 2012 naar het nieuwe Rabobankkantoor in Almkerk, staat het kantoor in Woudrichem te koop. De afgelopen periode deed het gebouw dienst als oefenruimte voor de brandweer en is er gedurende een korte periode noodopvang voor vluchtelingen geweest.