Duitse avond in bieb

hank • Bibliotheek CultuurPuntAltena pakt vrijdag 18 maart uit met een bijzondere afsluiting van de Boekenweek. Onder het motto 'Was ich noch zu sagen haette', thema Duitsland, is gekozen voor een Duitse avond.

Boekenweek in Altena: dit jaar heeft de bibliotheek gekozen voor het gloednieuwe partycentrum 't Uivernest in Hank als locatie. Voor deze avond omgebouwd tot een Duitse 'Kneipe' met in plaats van een Oktoberfest een Literaturfest. Schrijfster Nelleke Noordervliet zal de avond openen. Ondertussen worden in de bar de braadworsten en pullen bier klaargezet en natuurlijk de taarten van de wedstrijd 'Heel Altena Bakt Duitse taarten'. Na de pauze kan er genoten worden van Duitse evergreens en schlagers, gezongen door Lucia Ciobotaru.

Nelleke Noordervliet (1945) is schrijfster van romans, verhalen, essays, lezingen en columns. Zij wordt deze avond ondervraagd en ingeleid door Arie Wezemer. Noordervliets werk kenmerkt zich door een grote interesse voor het verleden. Nelleke woonde ook in Berlijn. Duitsland speelt een belangrijke rol in haar boek 'De naam van de vader'. Nelleke spreekt vanaf 20.00 uur in zaal 3.

Lucia Ciobotaru is een zangeres die van alle markten thuis is. De Roemeense Lucia begon haar muzikale carrière als zangeres bij de nog steeds succesvolle band 'Directia 5'. Lucia is sinds 2013 zangcoach voor alle kandidaten van de Voice of Romania. Lucia zong op radio en tv en deed veel sessie- en studiowerk, is eigenaresse van diverse muziekscholen in Altena en geeft zangles. Lucia wordt deze avond begeleidt door Jos van Erp. Vanaf 21.00 uur in de foyer.

'Van kleitablet naar digitale tablet': loop vrijblijvend binnen in het open atelier waar allerlei vormen van schrift en drukkunst getoond worden. En niet alleen getoond: jong en oud kan er zelf aan de slag met hiëroglyfen of loden drukletters onder leiding van Sandra van Dam van Curiosityworld.

Uilenshow: in de hal van 't Uivernest zijn de prachtige uilen van Frank's Uilenwereld te bewonderen. Veel dichterbij dan ze in de Beierse bossen of het Zwarte Woud te zien zijn, de uilen komen zelfs op de arm zitten. De uilen van Frank zijn gewend aan drukte en lawaai en laten zich rustig aaien.

Heel Altena Bakt Duitse taarten: er zit een deskundige jury likkebaardend op zelfgebakken taart te wachten. Liefst in het thema van de avond 'Duitsland' in de breedste zin van het woord. Bezoekers kunnen dus hun zelfgebakken taart meenemen naar 't Uivernest.