• Omwonenden waren enthousiast over de avond.
• Omwonenden waren enthousiast over de avond.

'Inkijkje' bij Altenahove

almkerk • Omwonenden van verpleeghuis Altenahove in Almkerk konden onlangs tijdens een informatieavond als het ware een kijkje in de keuken van het huis nemen. Bezoekers kregen van alles te horen over de zorg in Altenahove, de verbouwing die in volle gang is en over het restaurant dat eind dit jaar geopend wordt.

In verpleeghuis Altenahove wordt al enkele maanden hard gewerkt aan de vernieuwde afdeling Wilgenroos. De afdeling wordt groter in oppervlakte, maar niet in het aantal cliënten. Waar voorheen twee mensen een slaapkamer deelden, krijgt iedere bewoner straks een eigen appartement met sanitaire voorzieningen. Wanneer Wilgenroos klaar is, wordt ook de entree van Altenahove onder handen genomen. Daar komt een restaurant, waar niet alleen voor bewoners wordt gekookt, maar ook voor omwonenden of andere belangstellenden. Naar verwachting gaat het restaurant eind dit jaar open.

Voor het echtpaar Faber, dat vlak bij het verpleeghuis woont, is Altenahove niet echt onbekend terrein. De uitnodiging om weer eens te komen kijken namen ze graag aan. "We kwamen hier tot een paar jaar geleden met onze dochter, die hier fysiotherapie kreeg", vertelt mijnheer Faber. "Ik heb altijd een heel positieve indruk van Altenahove gehad." De presentatie van de bouwplannen bevestigt die indruk. "Wat ontzettend goed dat de zorg hier kleinschalig wordt", vindt mevrouw Faber. "We hebben veel te maken gehad met zorginstituten en gezien wat grootschalig met mensen doet." Mijnheer Faber vult aan: "Het gaat erom of mensen zich thuis voelen. Dat krijg je met grootschalig wonen gewoon niet voor elkaar."

Locatiemanager Nicole Koopmans was blij met de enthousiaste reacties van bezoekers. "We willen heel graag aan omwonenden laten zien wat er achter onze deuren gebeurt. Vaak leren mensen ons pas kennen als ze zelf of een familielid hier worden opgenomen, maar liever maken we eerder kennis met elkaar. We willen graag als Altenahove onderdeel zijn van de wijk. We zouden er heel blij mee zijn als mensen straks spontaan binnenstappen en in ons restaurant een hapje komen eten. En misschien willen ze ook als inwoner van Almkerk iets doen of meedenken voor onze cliënten. We zijn natuurlijk ook altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen."