• Woudrichem kwam zaterdag uiteindelijk net tekort tegen BLC.
• Woudrichem kwam zaterdag uiteindelijk net tekort tegen BLC. Foto: Teus Admiraal

Woudrichemmer Dillis de Vries valt geblesseerd uit

Zure nederlaag voor Woudrichem

woudrichem • Een kostelijke wedstrijd met negen treffers was het op het Bolwerk, die behalve de nederlaag voor de Woudrichemmers werd ontsierd door het uitvallen van aanvaller Dillis de Vries, die zich flink blesseerde. Het zag er niet goed uit bij de behendige De Vries, die van het veld moest worden gedragen en vreselijk veel pijn had. Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand is.

Trainer Leon Elands was ondanks het verlies trots op zijn manschappen en op de manier waarop ze nog terug kwamen van een hopeloze achterstand. Maar daar kochten ze uiteindelijk weinig voor in Woudrichem. "Je verliest met 4-5. Na de 1-2 bij rust was nog alles mogelijk. Wij maakten echter de 2-2 niet en zij wel de 1-3 uit een buitenspeldoelpunt", gaf Elands aan. De wedstrijd had dus ook anders kunnen lopen. Voor de rust was Woudrichem de iets bovenliggende partij tegen de technisch vaardige koploper BLC. Alleen hadden de Bolwerkers het ritme nog niet te pakken.

Behendige aanvallers

Vleugelaanvallers Nick Viveen en Dillis de Vries kwamen niet los van hun standvastige tegenstanders. Ook in het centrum kon Bori Secreve geen potten breken. Tegenstander BLC beschikte daarentegen over een paar behendige aanvallers.

Uit een eerste geslaagde aanval waren ze meteen scherp en braken de wedstrijd open met de 0-1 door Jori van den Berk. Woudrichem antwoordde meteen en schakelde een tandje bij. Uit een swingende aanval schoof Dillis de Vries de 1-1 binnen. De gasten uit Den Bosch konden echter tevreden gaan rusten. Scherpschutter Van den Berk werkte na een hoekschop ook knap de 1-2 binnen. Bij Woudrichem lukte het net niet met een fraai schot van Nick Viveen, dat net over scheerde. Ook een fraaie uithaal van Wim Holster had meer verdiend. Een minuut voor rust pareerde de sluitpost van BLC knap de uithaal richting de kruising.

Counter

Woudrichem had na de rust nog drie kwartier om de zaken recht te trekken, maar ook nu kwam de scherpe punt van de gasten uit Den Bosch, de counter, tot leven. Het bleek een dodelijk gevaar.

Een lange bal en een misser achterin bij Woudrichem, betekende de 1-3. Het schot van de in buitenspelpositie staande Mischa Stuiver werd nog gepareerd door keeper Gerard de Joode, maar tegen de rebound van Teun Kessens was hij kansloos. Kort erna volgde een nieuwe domper voor Woudrichem. Het gebeurde uit een vrije trap, die Martijn de Wildt knap in de kruising schot voor de 1-4. Vervolgens was het uitvallen van Dilles de Vries een tegenvaller, evenals een afgekeurde treffer van Secreve. Met de 1-5 van BLC leek het gebeurd. Woudrichem bleef echter knokken.

Eindelijk lukte het Wim Holster met de 2-5 om een omslagpunt te bereiken. Woudrichem ging ook met vier spitsen spelen. Het was alles of niets. Nadat de leidsman vanwege het oponthoud met De Vries een kwartier tijd bij had getrokken, volgde een knap staaltje opportunisme.

Daar was de 3-5 door invaller Arjo Nederveen. Koploper BLC raakte in paniek. Ook de 4-5 kwam op de borden. Danny Schaap werd gevloerd en benutte zelf de strafschop.

Slagvaardiger

Alles ging naar voren bij Woudrichem, maar de tijd was op in de laatste hectiek. "We hebben niet verkeerd gevoetbald, maar BLC was slagvaardiger in het af maken van de kansen", concludeerde trainer Leon Elands.

"Toch kan ik trots zijn op mijn spelers, dat ze tot het einde zijn blijven knokken. Als je dan verliest, doe ik dat liever met 4-5 dan met 1-5."

Komende zaterdag wacht weer een topper, de burenruzie met Sleeuwijk.