• Burgemeester Naterop gaat de strijd aan met drugscriminaliteit.
• Burgemeester Naterop gaat de strijd aan met drugscriminaliteit. Foto: gemeente Aalburg

Naterop sluit panden vanwege drugslabs

veen • Burgemeester Fons Naterop van Aalburg heeft vorige week woensdag twee panden aan de Wielstraat in Veen, waar eerder xtc-laboratoria werden gevonden, laten sluiten.

Enkele gebouwen en een gedeelte van het terrein van het perceel Wielstraat 61, waar in oktober nog een drugslab werd ontdekt, gaan voor een periode van zes maanden op slot. Ook voor het perceel Wielstraat 13, waar afgelopen november een xtc-lab is aangetroffen, is een procedure tot sluiting in gang gezet. Het is de eerste keer dat in het kader van harddrugs panden in Aalburg gesloten worden, meldt de gemeente.

Wél zijn In Aalburg tot op heden drie bedrijfspanden gesloten vanwege een hennepplantage en hebben bewoners van zeven woningen om dezelfde reden een officiële waarschuwing gekregen. Het sluiten van de panden staat los van de uitkomsten van de handhavingsactie van de gemeente, politie en de arbeidsinspectie die vorige week woensdag plaatsvond aan de Wielstraat.

Illegale bewoning

Er zijn daarbij elf percelen onderzocht, maar er zijn geen drugsgerelateerde zaken aan het licht gekomen. De overtredingen bleven beperkt tot illegale bewoning en illegale bouwwerken.

Burgemeester Naterop laat nadrukkelijk weten dat hij alle middelen die tot zijn beschikking staan zal inzetten voor het bestrijden van de drugsproblematiek in de gemeente Aalburg.

Het deelnemen aan de integrale handhavingsactie van woensdag maakt daar deel van uit.

Hij wil duidelijk laten merken dat misdaad niet loont en daarbij heeft hij tegelijkertijd een advies voor de verhuurders van panden en loodsen. "Kijk goed aan wie je verhuurt en wees daarbij niet naïef. Vraag door."

Ook in andere Baronie-gemeenten werd vorige week een integrale handhavingsactie uitgevoerd.