Beursvloer 2016 bij Fort Altena

altena • Na de succesvolle Beursvloer Woudrichem in 2015, is de Beursvloer nu uitgebreid met de gemeenten Aalburg en Werkendam. De eerste Beursvloer Altena wordt gehouden op 12 april bij Fort Altena in Sleeuwijk. Het evenement vindt plaats van 15.30 tot 17.00 uur met aansluitend een netwerkborrel tot 18.00 uur.

Beursvloer Altena is het evenement in het Land van Heusden en Altena waar het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties matches maken
met gesloten portemonnee. Inmiddels zijn zo'n 400 bedrijven en maatschappelijke organisaties uitgenodigd om deel te nemen aan de Beursvloer Altena. De eerste inschrijvingen komen binnen. Op de website is alle informatie te vinden en kunnen verenigingen en bedrijven zich aanmelden om deel te nemen. Door Rabobank Altena wordt op 17 maart een Workshop Goede Zaken gehouden. Aanmelden kan ook via de website.

De Beursvloer is het evenement waarbij maatschappelijke behoeftes worden verhandeld. Bedrijven, lokale overheden, scholen, maatschappelijke organisaties en vrijwilligersorganisaties ontmoeten elkaar en maken matches in een informele en dynamische sfeer. De bedrijven bieden kennis, hand- en spandiensten, faciliteiten en/ of middelen aan en het maatschappelijk veld biedt een tegenprestatie. Doel van de Beursvloer is om matches met gesloten portemonnee tot stand te brengen die in de loop van het jaar omgezet worden in concrete resultaten. Resultaten die bijdragen aan een meer betrokken samenleving. In alles kan gehandeld worden behalve in geld. Beursvloer Altena is het evenement waarbij maatschappelijke behoeftes worden verhandeld met winst voor iedereen.

Met één slag op de gong, door burgemeester Yves de Boer van de gemeente Werkendam, komt de Beursvloer tot leven. Ruim anderhalf uur lang zoeken vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties hét bedrijf of dé organisatie die hen aan de felbegeerde spullen, adviezen of menskracht gaat helpen. De hoekmannen/ -vrouwen stimuleren de contacten en zorgen voor dynamiek in de onderhandelingen. Indien het contact tot een gewenste match leidt, zal deze intentie tot samenwerking door oud notaris Robert Salomons worden bekrachtigd. Veel matches komen ook nog tot stand in de aansluitende netwerkborrel of zelfs daarna.

Beursvloer Altena is een initiatief ontstaan uit het Maatschappelijk Veld. Ambassadeurs zijn de burgemeesters van de drie gemeenten, wethouders Paula Jorritsma, Wijnand van de Hoeven en John Bakker, adjunct directeur Margret van Wijk van Woonlinie, Inge Schippers van Rabobank Altena, directeur bestuurder Peter van Breda van Stichting De Vleet, Lizzy Koppe-van Pelt van VVV Altena Biesbosch, Marjolijn Wilschut directeur bestuurder Trema, Marina Zwaan directeur Bibliotheek Cultuurpunt Altena, Karin Struijk programmamanager Werkendam Maritime Industries en oud notaris Robert Salomons. De projectgroep wordt gevormd door Agnetha Schaar van de gemeente Woudrichem, Nicolette van Andel-Nieuwenhuizen van Stichting De Vleet, Ardjan Stegehuis gemeente Aalburg, Dick van Herwijnen gemeente Werkendam onder de bezielende leiding van Kees Braat.

q www.beursvloeraltena.nl