Zorgen over subsidiestop SOJO Hank

hank • Progressief Altena hoopt dat de gemeente Werkendam de subsidiestop voor Stichting Ontspanning voor Jong en Oud (SOJO) in Hank wil heroverwegen.

Vanaf 2017 komt de subsidie voor SOJO te vervallen en kan de stichting een beroep doen op het participatiefonds van de gemeente. "Het kan echter niet zo zijn dat een herziening van het subsidiebeleid leidt tot het verdwijnen van succesvolle activiteiten en het verlies van maatschappelijk kapitaal", aldus Progressief Altena, dat schriftelijke vragen over de kwestie heeft gesteld. "Stopzetten van de subsidie betekent dat SOJO een gegarandeerde financiële basis onder haar activiteiten kwijt is. Door een beroep te doen op het participatiebudget kan de stichting wellicht weer (een deel van) een gemeentelijke bijdrage verwachten. Dat is echter op voorhand onzeker en zal hoogstwaarschijnlijk extra inspanning vergen op het gebied van de aanvraag en de financiële verantwoording. Energie die in de ogen van Progressief Altena beter gestoken kan worden in activiteiten voor en door inwoners van Hank.

Al bijna 40 jaar organiseert SOJO in Hank activiteiten voor jong en oud met als doel de gemeenschap te verbinden. Ze doen dit met de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers en met geld opgebracht uit de eigen bijdrage van deelnemers, uit sponsoring en dus uit gemeentesubsidie.