Woudrichem krijgt vijf punten terug

woudrichem • De beroepscommissie van de KNVB heeft de uitspraak van de tuchtcommissie inzake de competitiewedstrijd Woudrichem-SVW voor Woudrichem vernietigd. De zaak wordt terugverwezen naar de tuchtcommissie.

De vijf punten die Woudrichem in mindering kreeg, krijgt de zaterdagderdeklasser vooralsnog weer terug. De tuchtcommissie zal de zaak opnieuw in behandeling nemen. Wanneer dit gebeurt, is nog niet bekend. Na afloop van Woudrichem-SVW was er sprake van enkele opstootjes. Beide clubs werd buitensporig fysiek geweld en ernstige bedreiging ten laste gelegd. Woudrichem kreeg 5 punten in mindering, SVW 3.

Woudrichem komt nu op 12-23, staat vijfde, maar heeft de minste verliespunten in 3D. Woudrichem-voorzitter Kees Braat reageert verheugd op de uitspraak van de beroepscommissie.

"Wij hebben ons verweerd en we zijn in het gelijk gesteld. Maar nog niet te vroeg juichen. De tuchtcommissie moet zich er nu voor de tweede keer over buigen. Er zijn twee opties: vrijspraak of toch een straf opleggen in de vorm misschien van strafvermindering. Tegen die volgende uitspraak kunnen we ook weer in beroep gaan. Voorlopig is het goed nieuws en zijn we weer gestegen op de ranglijst. Nu maar afwachten wat die andere kamer van de tuchtcommissie voor uitspraak gaat doen. Wordt dus vervolgd."

Ook de straf voor SVW is overigens van de baan. SVW krijgt drie punten terug en staat in 3D nu op 14-20 en stijgt van de achtste naar de zesde plaats.