Spanning stijgt bij Kozakken Boys

werkendam • De titelstrijd in de topklasse wordt spannender en spannender. Zo kwam Kozakken Boys zaterdag in Ermelo niet verder dan 0-0 bij promovendus DVS'33, terwijl de heenwedstrijd in Werkendam nog eindigde in 3-0.

Een tegenvallende prestatie van de Werkendammers, zou je zeggen. Toch niet, want de Kozakken Boys kroop met het punt dichter op de huid van koploper Katwijk. De Katwijkers verloren namelijk verrassend van Excelsior Maassluis met 3-1. Daardoor naderde Kozakken Boys de koploper tot op een punt en ligt de titelrace weer helemaal open. Ook Spakenburg en HCC Hardenberg kwamen dichterbij. De eerste won met 2-1 van FC Lisse en de tweede was met 0-1 te machtig voor Stedoco.

Kozakken Boys reisde met een vrijwel fitte selectie naar Ermelo om het op te nemen tegen promovendus DVS'33. Dus wat dat betreft viel het resultaat uiteindelijk toch tegen. Het eerste kwartier was DVS'33 dicht bij de openingstreffer, maar de bal ging naast. Bij de volgende poging ging de bal op de paal voor de thuisploeg.

Halverwege de eerste helft kreeg Kozakken Boys eindelijk meer balbezit. Het mondde uit in een enorme kans voor Gwearon Stout, die niets opleverde.

Meer kansen

Na de rust kwamen er meer kansen, zeker voor Kozakken Boys.

Wederom Stout en ook Leon Bot (twee keer) kregen het vizier echter niet op scherp. Na een uur spelen kwam Sherwin Grot nog in het veld voor Arif Irilmazbilek, maar de nummers op het scorebord kwamen niet van hun plaats.

De wedstrijd, waarin wel degelijk de nodige kansen werden gecreëerd, eindigde daarmee zoals het begon in 0-0.

Komende zaterdag komt Barendrecht op bezoek in Werkendam (15.00 uur). Het is zaak voor de Werkendammers om dan wél de drie punten te pakken.