• Altena blijft met de zege van zaterdag in race voor de titel.
• Altena blijft met de zege van zaterdag in race voor de titel. Foto: Teus Admiraal

Jeffrey Littel met twee treffers smaakmaker bij Altena

Trots overheerst in Nieuwendijk

nieuwendijk • De Nieuwendijkers, die flink gehavend aan de wedstrijd begonnen, stonden er zelf van te kijken dat er 4-0 op het scorebord prijkte. Met name een slechte eerste helft speelde de ploeg van trainer Richard van Gils geen parten en na de rust maakte de thuisclub het gedecideerd af. De spelers waren uitgelaten en trainer Van Gils oogde ook uiterst content.

De trainer van Altena, die het zonder de aanvallers Dennis van Munster en Richard de Laat moest doen, kon zijn spelers dan ook alleen maar complimenteren en een flinke aai over de bol geven. "Ze zeggen altijd dat je niet moet kijken welke spelers je niet hebt, maar als je dan het rijtje ziet met De Laat, Van Munster en Van Zanten en hoe de ploeg een 4-0 overwinning binnen haalt tegen concurrent GJS, dan ben ik er wel heel trots op", glunderde de trainer van Altena.

Wie ook stond te glunderen was Jeffrey Littel. Hij stond door de absenten voor het eerst dit seizoen in de basis en ontpopte zich met twee treffers meteen tot de smaakmaker in Nieuwendijk. De eerste verdween na een afgeslagen corner vanaf de zijkant van de voet van Littel rechtstreeks in de verre hoek. De tweede treffer volgde dezelfde route al was het nu uit een vrije trap vanaf de zijkant. Het betekende de 2-0 pal na rust en de 3-0.

Visitekaartje

Daarmee had Littel zijn visitekaartje wel afgegeven. "Dit is wel een lekker debuut zo. Dit is schitterend", glunderde de debutant dan ook na afloop. Ook aanvoerder en laatste man Julian Geelhoedt mocht nog een duit in het zakje doen, want ook de nul werd met ongekende werklust gehouden tegen een voetballend sterker GJS. "We hebben op de goeie momenten toe geslagen. Op zich een verdiende overwinning en heel nuttig", stelde Geelhoedt. "Daarbij houden we GJS onder ons en dat is wel lekker", vond de aanvoerder van Altena. Ook durfde Geelhoedt het woord titelkandidaat in de mond te nemen. "Zolang we zo goed mee blijven doen, waarom niet", glunderde Geelhoedt.

In de beginfase zag het er zeker niet naar uit dat Altena met de belangrijke punten zou gaan strijken. GJS had vanaf de eerste minuut het initiatief en het leek wachten op de openingstreffer van de ploeg uit Dalem. Een drietal kopkansen gingen echter over en naast. Geluk had Altena toen keeper Marrien van den Heuvel misgreep bij een Dalemse voorzet. Gelukkig kon Gidy de Leeuw de kopbal van Louis Damen nog van de doellijn werken.

Voor Altena restte niets anders dan te loeren op een uitbraak. En dat duurde lang. Pas op het half uur kwam Altena in het stuk voor. Het gebeurde na een pass van Tim van Mastrigt en een klutsbal.

De bal viel plotseling voor de voeten van Luuk Molenschot, die even wat ruimte had op rechts. Molenschot profiteerde optimaal en schoof de 1-0 langs de uitkomende keeper Raymon de Haan.

Altena stond plotseling op voorsprong en GJS was even de kluts kwijt, al had het de tweede helft nog om de zaken recht te trekken.

Koude kermis

De Dalemmers kwamen na de pauze echter van een koude kermis thuis. Binnen de minuut lag de 2-0 van Littel in het net. Het gaf Altena de moed om door te pakken met de 3-0 van Littel. De gasten zetten nog alles op alles om terug te komen, maar keeper Marrien van den Heuvel liet zich met een geweldige reflex niet passeren op een vrije kopbal van Louis Damen.

Duidelijk werd dat het voor GJS een smadelijke middag werd. Tien minuten voor tijd trok Altena de laatste wissel over de wedstrijd na een bekeken boogballetje van Tim van Mastrigt en de 4-0 en GJS bleef in treurnis achter. "We hebben een heel ongelukkige wedstrijd gespeeld", stelde trainer Cees Lagendijk, die zijn ploeg niet wilde veroordelen.

"Als we voor hadden gekomen, was het een hele andere middag geworden", kon de trainer van GJS echter niet om de smadelijke nederlaag heen.