Vrijwilligers voor Heusdense expositie

heusden • De expositie 'Heusden 1516' opent op 23 april. Om deze tot een succes te maken, zoeken het Streekarchief en het Gouverneurshuis nog vrijwilligers.

Vrijwilligers worden ingezet om bezoekers wegwijs te maken en uitleg te geven, maar ook om te waken over de tentoongestelde stukken.

In 2016 is het 500 jaar geleden dat de wereldberoemde schilder Jheronimus Bosch overleed.

Met tentoonstellingen, evenementen en culturele activiteiten wordt komend jaar uitgebreid stilgestaan bij het leven en werk van deze uitzonderlijke kunstenaar.

Niet alleen in 's-Hertogenbosch, maar ook in de gemeente Heusden. Centraal staat daar de expositie 'Heusden 1516'.

De expositie vertelt het verhaal van het stadje Heusden in de tijd van Jheronimus Bosch, ca. 1450-1516, waarbij steeds oog is voor de relatie tussen Heusden en 's-Hertogenbosch.

Mensen die nieuwsgierig zijn geworden kunnen onderstaande website bezoeken voor meer informatie of naar de informatiebijeenkomst op zaterdag 12 maart komen. Deze vindt om 10.00 uur in het Gouverneurshuis aan de Putterstraat 14 in Heusden. Dan wordt ook meer over de expositie verteld en over wat de vrijwilligers zoal kunnen verwachten.

Opgeven voor deze bijeenkomst kan via info@salha.nl.

Het Streekarchief Langstraat Heusden Altena is de archiefdienst van de gemeenten Aalburg, Heusden, Waalwijk, Werkendam en Woudrichem.

q www.heusden1516.nl