Afbeelding

1 Je zamelt geld in voor een nieuwe rolstoel. Waarom?

De 15-jarige Stijn van Zon uit Wijk en Aalburg is druk bezig om geld in te zamelen voor een nieuwe sportrolstoel. Stijn speelt hockey bij BISO'65 in Breda en zit in de Nederlandse selectie.

Stijn: "Het allerleukste om te doen, vind ik rolstoelhockey.Daarvoor is een speciale sportrolstoel nodig, die gemaakt is op snelheid en wendbaarheid èn veiligheid biedt. Mijn huidige sportrolstoel is op 1 maart zes jaar, daar is geen onderhoud meer op af te spreken, bovendien is de stoel te klein."

2 Hoeveel geld is er nodig voor een nieuwe rolstoel?

Stijn: "Er is 18.000 euro nodig. De hockeystoel kost zo'n 16.000 euro en dan is er nog 2000 euro nodig voor onderhoud. Het geld is zo snel mogelijk nodig omdat 1 maart het contract afloopt. Inmiddels is er 6800 euro binnen."

3 Op welke manieren hoop je aan geld te komen?

Stijn: "Ik heb met mijn moeder meegedaan aan medische enquêtes. Ook zoek ik sponsors, dat is via Facebook te volgen. Arie Boumanplanten BV heeft mij gesponsord voor 1500 euro. Van de gemeente krijg ik een sportbijdrage. Op het Altena College, komt er een actie en mijn vriend Ties Schoenmakers collecteert in Wijk en Aalburg."

4 Wordt een nieuwe sportrolstoel niet vergoed?

Stijn: "Nee, een sportrolstoel valt niet onder de zorgplicht van de overheid. Mijn rolstoel voor dagelijks functioneren wel."

5 Wat vind je zo leuk aan rolstoelhockey?

Stijn: "Het is de enige sport die ik kan beoefenen en dat ik er talent voor heb, maakt het alleen maar leuker. Mijn droom is meedoen aan het Europees kampioenschap in juli in Madrid, mèt een nieuwe stoel."