• In De Pomp wordt gesproken over jongeren en de dood.
• In De Pomp wordt gesproken over jongeren en de dood.

Thema-avond over jongeren en dood

almkerk • Het sterven van iemand op jonge leeftijd komt vaak hard aan in de omgeving. Maar als jongeren besluiten om actief 'de stekker eruit te trekken', hoe is dat?

En jongeren en euthanasie? Hoe moet daar tegenaan gekeken worden? De organisatie 'Way of Life' houdt een serie avonden in Nederland over dit onderwerp en komt op 20 februari met een team deskundigen naar De Pomp in Almkerk. 'Het is niet niks als je als jongere geconfronteerd wordt met de dood. Zeker als dat leeftijdsgenoten betreft. Of als je zelf erg ziek bent. Of: je bent erg depressief en je denkt... En hoe is dat als je daar als ouder of opvoeder mee te maken krijgt?' Serieuze levensvragen die tijdens de avond in De Pomp aan de orde komen. De bijeenkomst is dan ook nadrukkelijk bedoeld voor alle leeftijden, niet alleen voor jongeren.

De opzet van de avond, die om 20.00 uur begint, is interactief en wordt ingeleid en verzorgd door Tineke van der Zwaag, Eline Borgdorff en Charlotte Ariese. Zij zijn medewerkers van Way of Life, de jongerenorganisatie van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV). Verschillende vragen komen aan de orde, bijvoorbeeld: zelfdoding: hoe vaak komt dit voor en wat is de impact daarvan. Hoe is suïcidaal gedrag te (h)erkennen? Hoe is de euthanasiepraktijk in Nederland en is er op dat gebied sprake van een hellend vlak? Daarnaast is er natuurlijk gelegenheid tot het stellen van vragen, maar ook om met elkaar in gesprek te gaan over de vraag 'Het einde: wat betekent dat voor jou?'

Jongerencentrum de Pomp is onderdeel van Youth for Christ Altena.

q www.depomp.com