Syndion start vereniging 'Samen Leven'

regio • Syndion heeft maandag, met verschillende bedrijven en maatschappelijke organisaties, de vereniging Samen Leven gelanceerd.

Samen Leven wil voorkomen dat mensen die ondersteuning wensen, maar waar zij geen toezegging voor krijgen, tussen wal en schip terecht komen. "De overheid zet steeds meer in op de participatiesamenleving: ieder mens heeft een verantwoordelijkheid in de samenleving", laat Syndion in een persbericht weten. "Als iemand ergens hulp bij nodig heeft, hoeft dat niet altijd gedaan te worden door een professionele kracht. Ook mensen in de eigen omgeving kunnen iets betekenen. Samen Leven verbindt de zorg, het bedrijfsleven en vrijwilligers aan elkaar."

Projecten

Bedrijven kunnen met middelen, producten of diensten ondersteunen. Met hulp van vrijwilligers wordt Samen Leven zo financieel haalbaar. Samen Leven organiseert ondersteuning voor individuen of groepen, en biedt alternatieven of nieuwe activiteiten/projecten aan. Bijvoorbeeld betaalbaar sporten, hulp bij het sorteren van post, of een cursus gezond koken. Samen Leven is een vereniging met leden.

Cliënten van Syndion en andere mensen met een ondersteuningswens kunnen lid worden. Daarnaast hebben bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de regio een lidmaatschap toegezegd.

Notarissen van Leussen & van de Broek, Poort 6, Rabobank Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, Quadraet, Reijnders, Visscher, Attema en Yoursoft maken Samen Leven nu al mogelijk. Tenslotte zoekt de vereniging vrijwilligers om de projecten in de uitvoering te ondersteunen. Alle leden kunnen ideeën indienen en stemmen op projecten.

Een eerste project zal in het eerste kwartaal van dit jaar al van start gaan. Hiermee lanceert Syndion een uniek concept, dat de leden veel mogelijkheden kan bieden.

q www.syndion.nl