Infoavond over 'Wonen in Almkerk'

almkerk • De dorpsraad in Almkerk organiseert vrijdag 12 februari een speciale informatieavond rondom het thema 'Wonen in Almkerk'.

De woninginformatieavond wordt gehouden in 't' Verlaat in Almkerk en begint om 19.00 uur.

Onderwerpen die dan aan de orde komen zijn o.a.: waar worden de komende tijd allemaal nog woningen gebouwd?; aan welk type woning is nog behoefte?; zijn er voldoende huurwoningen?; hoe lang zijn de wachtlijsten voor een woning?; hoe ziet het bestemmingsplan er uit voor wat betreft de bouw van woningen?; en hoe kunnen woningen duurzamer worden gemaakt?

Sprekers

Voor deze avond is een informatiemarkt opgezet met daaromheen enkele sprekers en deskundigen die in een plenaire bijeenkomst in zijn algemeenheid een toelichting over de woningbouwontwikkeling kunnen geven. Zo zal de gemeente Woudrichem informatie geven over de woningbouwontwikkeling in Almkerk en geeft Woonlinie tekst en uitleg over de bouwplannen voor het gebied Den Doorn. Bij Woonstichting Land van Altena kunnen bezoekers informatie krijgen over de verhuur van woningen. Tevens presenteren zij dan ook hun project met betrekking tot het aanbrengen van zonnepanelen op de daken van huurwoningen. DEcAB zal met infraroodbeelden voorbeelden laten zien waar in de woning energie weglekt, maar ook welke stappen genomen kunnen worden om dat weglekken te bestrijden. Zij zullen ook de mogelijkheid laten zien om energie van het eigen dak te oogsten en aandacht geven aan de zogenaamde 'postcoderoos', voor wanneer men niet over een eigen dak beschikt.

Er komt ook nog een stand rondom het politiekeurmerk 'Veilig Wonen'. Tijdens de informatieavond wordt ook de uitslag van de gehouden enquête door de dorpsraad Almkerk bekend gemaakt voor wat betreft het onderdeel woningbouw.

Rond 22.00 uur wordt de avond afgesloten.