• One Two Trio speelt op 20 augustus op het festival.
• One Two Trio speelt op 20 augustus op het festival. Foto: aangeleverd

Zomerfeesten vieren 40-jarig bestaan

almkerk • Tijdens de veertigste Zomerfeesten Almkerk pakt de werkgroep Plons extra groot uit dit jaar. Zo wordt op de laatste dag, zaterdag 20 augustus, een festival georganiseerd.

Diverse artiesten komen naar dit spektakel toe. De eerste namen zijn deze week bekend gemaakt: dj La Fuente en de bands Handsome Poets en het One Two Trio. In de loop van de komende week worden de volgende artiesten ook bekend gemaakt. Maar de organisatie van de Zomerfeesten Almkerk houdt het spannend. Wie als eerste wil weten hoe het festival er uit gaat zien moet de Facebookpagina Zomerfeesten Almkerk, de website www.zomerfeestenalmkerk.nl en het Instagramaccount zfalkmkerk goed in de gaten houden. Ook de overige activiteiten van de Zomerfeesten komen daar op te staan. Eerder al heeft de werkgroep Plons bekend gemaakt dat 'The Dirty Daddies' op zaterdag 13 augustus de feesttent op zijn kop komen zetten.

De Zomerfeesten duren dit jaar van 6 tot en met 20 augustus. Een deel van het programma is al bekend. Zo vindt op 6 augustus de traditionele Lus van Almkerk weer plaats en begint het Timmerdorp op 8 augustus. Ook op 8 augustus staat het nieuwe onderdeel 'Almasters Obstaclerun' op het programma. Om 9 augustus is de Tentquiz en op 10 augustus zijn er een autopuzzelrit en een fietspuzzelrit.

Op 10 augustus is er een High Tea en een bingo, op 11 augustus een kindershowavond met thema Hollywood. Op 14 augustus is de Tentdienst, op 15 augustus de Drive-In bioscoop en 16 augustus een Muzikale Avond. Op 18 augustus is het tijd voor de WC Experience, de beste dialectband van 't land met Broabantse hoogstandjes.