• Kozakken Boys had het zaterdag moeilijk met Spakenburg.
• Kozakken Boys had het zaterdag moeilijk met Spakenburg. Foto: Teus Admiraal

Werkendammers zijn na nederlaag koploper af

Anticlimax voor Kozakken Boys

werkendam • Een winterzonnetje scheen er zaterdag wel op de Zwaaier, maar niet voor Kozakken Boys. De Werkendammers leden in de hervatting van de competitie in de topklasse een onthutsende 0-3 nederlaag in de topper tegen Spakenburg.

Op de nederlaag tegen Spakenburg viel weinig af te dingen. De gasten konden met de degelijke 0-3 winst een feestje vieren op het bomvolle Werkendamse sportpark. De koploper was van de troon gestoten. Kozakken Boys zocht dan ook bedremmeld de catacomben op.

Spelbepaler Gwearon Stout wond er geen doekjes om. Kozakken Boys was tekort geschoten.

"We hebben geen moment de duels kunnen pakken vooral in de eerste helft. De tweede helft gingen we nog in met het gevoel om volle bak druk te gaan geven. Dat pakte wel beter uit, maar toen viel direct die 0-2 en dat is heel zuur. Dan weet je dat het een heel lastig verhaal gaat worden tegen Spakenburg", wist Stout. "We wilden wel, maar het kwam er niet uit. Waar het aan ligt is moeilijk te zeggen, maar als je niet scherp bent, straft een ploeg als Spakenburg dat meteen af", somberde Stout, die zelf ook geen stempel op de wedstrijd kon drukken.

Dreigend

In beginsel begon Kozakken Boys na het beginsignaal van scheidsrechter R. Karremans nog dreigend, maar nadat Sherwin Grot een paar keer werd teruggefloten voor buitenspel, was het plotseling over en greep Spakenburg het initiatief. Het eerste echte gevaar kwam ook van de gasten, al ging een kopbal nog ruim over. Na twintig minuten was het wel raak. In een rommelige situatie troefde Salim Amerzgiou laatste man Alje Schut af en opende de score met de 0-1. Vervolgens trachtte Spakenburg snel zaken te doen. Danny van den Meiracker kopte echter rakelings over. Aan de andere kant kon Kozakken Boys geen noot kraken tot de rust.

Na de pauze deed Kozakken Boys er alles aan om het tij nog te keren. Madjer Lukoki kwam er in als extra aanvaller. De voornemens van Kozakken Boys werden echter meteen gedwarsboomd door de onverhoedse 0-2.

De bal viel achter de verdediging van Kozakken Boys en Nick Tol tikte de vallende bal pardoes over keeper Jesper Hogedoorn. Die tegenslag kwamen de Werkendammers niet meer te boven. Het zette wel druk, maar een kopbal van de meegekomen Schut op een voorgever van Bryan Jongeneel kaatste op de lat. Met het verdwijnen van Tim Sanders van Spakenburg na een tweede gele en dus rode kaart, raapte Kozakken Boys de laatste moed bij elkaar.

De tijd begon te dringen. Met nog een extra aanvaller in de persoon van Arif Irilmazbilek was het nu alles of niks.

Irilmazbilek kwam dicht bij de aansluitingstreffer, maar ook deze keer lukte het niet. De kleine aanvaller stuitte op de Spakenburgse sluitpost. Nadat Adi Draganovic een solo met de 0-3 bekroonde lag Kozakken Boys op apegapen.

Trainer Arie Schep kon de wonden likken. "Dit was een topwedstrijd en dan moet je gewoon goed zijn en dat waren we niet. Spakenburg was gewoon scherper en hadden steeds de tweede bal. We waren het na het begin opeens kwijt en daarna zijn we eigenlijk geen moment meer in de wedstrijd geweest", aldus de woordvoerder bij Kozakken Boys. "We hebben nu twee keer achter elkaar verloren. Dit komt toch wel aan en we moeten even pas op de plaats maken. We zullen ons nu moeten herpakken", sloot Schep de anticlimax af.


Nico van Es