• Leerlingen met interesse in techniek en technologie kunnen meedoen aan TOT.
• Leerlingen met interesse in techniek en technologie kunnen meedoen aan TOT. Foto: CS De Hoven

Nieuwe Mavo, Havo Junior en TOT

gorinchem • De Uilenhof, onderdeel van CS De Ouden Hoven, houdt zaterdag 30 januari van 10:00 tot 15:00 uur open dag.

Leerlingen van groep 7 en 8 en hun familie kunnen op deze ochtend kennismaken met drie bijzondere onderwijsprogramma's: de Nieuwe Mavo, havo Junior en TOT.

De nieuwe Mavo biedt leerlingen de kans een onderwijsprogramma te volgen waarbij vaklessen en projectonderwijs gecombineerd worden. Leerlingen met interesse in techniek kunnen daarbij het bijzondere traject Talent Ontwikkeling Techniek (TOT) volgen. Leerlingen gaan hierbij binnen en buiten school een uitdagend onderwijsprogramma aan met onder andere tekenprogramma's, robotgames en projecten als Bouwtalent.

Havo Junior

Leerlingen die willen doorgroeien naar de havo kunnen de Havo Junior onderbouw volgen op de Uilenhof. Alle brugklasleerlingen van de school starten in een mavo/havo-klas. Leerlingen die na het eerste jaar verder kunnen met havo volgen het havo 2 programma binnen de Uilenhof. Op die manier krijgen zij extra tijd om in een kleinschalige omgeving nog meer zelfstandighed en studievaardigheid op te doen.

Alle leerlingen krijgen les in zes domeinen: Talen, Mens & Maatschappij, Science, Kunst & Cultuur, Loopbaanoriëntatie en Sport & Bewegen. Door meer afstemming van de verschillende vakken binnen de domeinen ondervinden de leerlingen meer samenhang.

q www.csdehoven.nl