Versluit negende in 'Dakar'

werkendam • De Werkendamse rallyrijder Peter Versluis is negende geworden in het eindklassement van de Dakar-rally.

Het EVM-team van Versluis kijkt met een dubbel gevoel op de rally terug. De toptien-noteringen van Hans Stacey (vierde) en Versluis (negende) stemden tot tevredenheid. Het team pakte daarnaast drie dagzeges. Teammanager Marcel van Vliet kijkt wel met een rare nasmaak terug op de eerste etappe toen Versluis liefst vier keer werd getroffen door een lekke band. Doordat de Werkendammer te laat arriveerde in het bevak, kreeg hij een tijdstraf van één uur en twintig minuten aan de broek.

Van Vliet: "Op de eerste dag in de duinen hebben we de rally verloren. Als rijder heb ik tien keer de Dakar gereden en zelf heb ik het nog nooit meegemaakt dat ik op één dag vier keer lek reed. Ondanks deze pech kijken we terug op een geslaagde rally."

Ook Versluis baalde vorige week van alle tegenslag. "We hebben de hele rally laten zien dat we snel zijn", aldus de chauffeur van de MAN-truck. "Zowel Hans Stacey als ik pakken dagzeges. Ik had op meer gehoopt, en dat zat er ook dik in, maar pech heeft ons de das omgedaan. We weten wat we moeten verbeteren, dat gaan we de komende maanden ook doen. Dan staan we zeker met een verbeterde MAN aan de start in 2017."

Stacey wist vier maanden geleden nog niet eens dat hij in Argentinië aan de start zou verschijnen. Na een testrit in Marokko kreeg de nummer vier van het eindklassement een invitatie van teammanager Van Vliet. Doel was een plek op het podium. Dat deze ambitie net onhaalbaar bleek, mocht de pret niet drukken. De rallyrijder reed zich in de kijker met een dagzege.