Beestenbende bij bieb

regio • Het is een beestenbende in de bibliotheek tijdens de Nationale Voorleesdagen 2016. Daarbij staat het kleurrijke prentenboek 'We hebben er een geitje bij!' van Marjet Huiberts centraal.

De voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Ze worden op woensdag 27 januari tot en met zaterdag 6 februari gehouden. De Bibliotheek CultuurPuntAltena heeft op woensdag 27 januari een beestachtige activiteit voor kinderen van 2 tot 6 jaar en hun ouders in De Bolderik in Sleeuwijk. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteiten. In De Bolderik in Sleeuwijk is om 15.30 uur een voorstelling gebaseerd op het prentenboek 'We hebben er een geitje bij!' gespeeld door Sophie Ruthven-Stuart.

Voor de voorstelling moeten mensen zich van te voren aanmelden, want er is maar een beperkt aantal plaatsen. Aanmelden kan bij Wieke den Bak op w.denbak@bibliotheekaltena.nl. Verder is er van 14.00 uur tot 15.00 uur een dierenarts aanwezig die huisdieren nakijkt, bezoekers kunnen een quiz doen en nog veel meer rondom het thema 'dieren'. Met de quiz is ook nog eens een prachtige prijs te winnen. Natuurlijk zijn er ook boeken en wordt er voorgelezen door iemand in een heel speciale jas. En om de feeststemming te verhogen maakt Fleur de ballonmodelleur tussen 14.00 uur en 15.00 uur voor alle kinderen een dier van ballonnen.

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. De Bibliotheek CultuurPuntAltena onderschrijft het belang van voorlezen en stimuleert dit. Daarom verzorgt de bibliotheek tijdens de Nationale Voorleesdagen aantrekkelijke activiteiten voor kinderen en hun ouders.

In de bibliotheek is ook buiten de voorleesdagen om een schat aan voorlees- en prentenboeken verkrijgbaar en bibliotheekmedewerkers geven graag advies over geschikte boeken. De Bibliotheek CultuurPuntAltena heeft zeven vestigingen in het Land van Heusden en Altena. Er is dus altijd een bibliotheek in de buurt.

Een lidmaatschap voor kinderen is gratis en tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen kinderen een gratis vingerpoppetje.

q www.bibliotheekaltena.nl