• Veel kerken doen weer mee aan de Week van Gebed. www.weekvangebed.nl
• Veel kerken doen weer mee aan de Week van Gebed. www.weekvangebed.nl Foto:

donderdag 14 januari

Oude fotocamera's
9:00, Wijk en Aalburg, Atrium. Expositie van oude fotocamera's en foto's van Jules Faber uit Gameren. O.a. fotocamera's van hout, karton, metaal en bakeliet. Foto's van de Russische tsarenfamilie van omstreeks 1910. Een fotocamera met 3D effect uit 1913, een Japanse spionagecamera, een aanstekercamera en een camera in een blikje Coca Cola. Toegang gratis.

Concert Het Baken
19:30, Werkendam, Het Baken. Leerlingen van het Leerplein van Het Baken geven nieuwjaarsconcert.

Jazz, blues en country
20:00, Dussen, Kasteel Dussen. Ensemble Michon brengt het programma Storybook. Een mengeling van singer/songwritermuziek met dan weer een jazzy, bluesy of light-country feel. Toegang: 10 euro incl. koffie. Reserveren: 06-22150247.

vrijdag 15 januari

Marathon bingo
20:00, Eethen, dorpshuis Teratina. Georganiseerd door stichting Dorp Eethe. Met gratis koffie, thee en hapjes. Ook een gratis ronde en verloting met leuke prijzen.

Bingo in Dussoos
19:00, Dussen, Dussoos. Voor jongeren van 9 t/m 15 jaar. Deelname kost 5 euro incl. entree en vier consumpties.

Heesbeens Toneel
19:30, Heesbeen, dorpshuis. Ook op zaterdag 16, vrijdag 22 en zaterdag 23 januari. Plattelandskomedie 'Mijn en Dijn', geschreven door Erhard Asmus en vertaald door A. Smit. Tijdig reserveren kan via: reserveren@heesbeenstoneel.nl of 0416-660024 of 0416-335286 (van maandag t/m donderdag tussen 19:00 en 21:00 uur). Entree: 3 euro.

Ge Reinders in Xinix
21:00, Nieuwendijk, Xinix Rootscafé. Try-out 'N Man, een paar gitaren en een vleugel'. De mooiste liedjes in het Limburgs, Engels en Nederlands. Verzoeknummers via zijn Facebookpagina. Entree: 15 euro (12,50 euro voor leden).

Après Ski avond in De Teerkamer
21:30, Woudrichem, De Teerkamer. Jongerencafé de Teer, onderdeel van Stichting de Vleet, in samenwerking met Schenkerij De Teerkamer. Gastoptreden van niemand minder dan de Partyfriex! Verder zal er een super dj-duo zorgen voor muziek in het thema 'Après ski'.

zaterdag 16 januari

Schepping vs. evolutie
20:00, Almkerk, jongerencentrum De Pomp. Thema-avond. Ir. Gert-Jan van Heugten geeft meer inzicht in de schepping en de evolutiemodellen. Wat is de invloed op de Bijbel wanneer de evolutietheorie waar is? Wat zijn de gevolgen als Genesis 1-11 waar is? Ook over dinosauriërs en de zondvloed. Toegang gratis. http://www.depomp.com

Nieuwjaarsconcert Kunst & Vriendschap
19:30, Rijswijk, Partycentrum Het Brabantse Land. Optredens van opleidingsorkest o.l.v. Kees Teuling en de fanfare o.l.v. René Hendrickx. M.m.v. het koor Vitamine C uit Loon op Zand o.l.v. Theo Sterk. In de pauze een verloting. Toegang gratis.

Kienen in Dussen
19:30, Dussen, Het Middelpunt. Met trekking van de Super Loterij met een Hoofdprijs van 500 euro.

Kunst na Strijd
19:30, Woudrichem, 't Rondeel. Nieuwjaarsborrel met lichte muziek, leuk, vlot en herkenbaar. M.m.v. het Opleidingsorkest o.l.v. Olaf Baeke en het Harmonieorkest o.l.v. Hans Verheij. Binnenlopen tijdens dit concert is geen enkel probleem, de bar is de hele avond geopend. Toegang gratis.

'Nooit Gedacht' treedt weer op
20:00, Almkerk, Wapen van Emmickhoven. Een avond vol nostalgie met de bekende walsen, polka's en operette muziek van Strauss en vele anderen. Entreeprijs: 5 euro, inclusief pauzedrankje en 'nieuwjaarsbubbels'. Donateurs van Nooit Gedacht hebben gratis toegang.

zondag 17 januari

Kleuterbioscoop
10:30, Almkerk, bioscoop Hollywoud. Meerdere voorstellingen. Kinderen kunnen met hun zieke knuffels naar de knuffeldokter en daarna naar het allereerste bioscoopavontuur van Woezel & Pip. Tijdens de voorstelling wordt het niet zo heel erg donker in de zaal en het geluid wordt zachter gezet dan normaal. Na afloop krijgen de kinderen een filmdiploma. Voor aanvangstijden, reserveren en meer informatie: 0183-307286 of http://www.hollywoud.nl

Vaarwandeltocht
13:30, Werkendam, Biesbosch Museumeiland. Uur varen, uur wandelen op de Deeneplaat/Hogehof en weer half uur varen. O.l.v. een gids. Deelname kost 19,50 euro incl. museumbezoek. Meer informatie: 0183-504009 of http://www.biesboschmuseumeiland.nl

Luisterlezing Beethoven
14:00, Heusden, Gouveneurscafé. Oor voor Muziek. Na Bach en Mozart is Beethoven aan de beurt. Voor kaartverkoop:
http://www.muzevandegouverneur.nl

Jeugdkletsmiddag
14:30, Dussen, De Koppelpaarden. M.m.v. C.J. en Djezz, Marit, Wessel en Jelte. Voor alle Klaiendammers en Klaiendammerrinnen. Toegang gratis.

Jeugddienst
18:00, Woudrichem, hervormde kerk. Met Gerald Troost, veelzijdig artiest uit de gospelscene. Hij doet niets liever dan mensen wijzen op de schoonheid van het evangelie.

Jeugddienst Andel
18:30, Andel, gereformeerde kerk. Thema 'In God we trust'. M.m.v. Bram Rebergen en gospelband Christian Verwoerd. http://www.devoorhofandel.nl

Week van Gebed
19:00-20:00, Genderen, Het Kruispunt. Elke dag t/m 23 januari. thema: 'Het woord is aan jou'. Meer informatie. http://www.kerkingenderen.nl

Week van Gebed
19:30-20:30, Werkendam, Maranathakerk. Dagelijks t/m zondag 24 januari. Thema is voorgedragen door christenen uit Letland en komt uit 1 Petrus 2: 9_10. Meer informatie: http://www.weekvangebed.nl

maandag 18 januari

Week van Gebed
19:30, Andel, De Koningshof. 'Week van Gebed'. T/m vrijdag 22 januari. Thema: 'Het woord is aan jou'. Gereformeerde kerk, hervormde gemeente en vrije evangelische gemeente gaan met elkaar een week lang elke avond in gebed. De gebedsbijeenkomsten duren ongeveer een uur. Meer informatie bij Bert Noorloos: 0416-692109.

Week van Gebed
19:30-20:30, Almkerk, hervormde kerk. T/m vrijdag 22 januari. Thema 'Aan jou het woord', gebaseerd op 1 Petrus 2 vers 9 en 10. Na het welkom en gebed, een lied en/of psalm zingen, lezen uit de bijbel en luisteren naar een korte inleiding. http://www.weekvangebed.nl

Meezingen met Mattheuspassie
20:00-22:00, Sleeuwijk, De Bolderik. Start van repetities voor Mattheuspassie door CGK Con Amore o.l.v. J. Kwakkel. Gastleden zijn van harte welkom. De Passie is samengesteld en bewerkt door J. Kwakkel. De teksten Nederlandstalig en niet moeilijk in te studeren. De uitvoeringen zijn op zondag 20 maart (Palmzondag) tijdens de avonddienst in de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk en in de avonddienst op Goede Vrijdag in Tricht.

dinsdag 19 januari

Samen aan Tafel
17:30, Andel, De Notenhoff. Voor senioren in de omgeving, cliënten van de Notenhoff en hun familie. Deelname kost 8,50 euro. Menu: rode kool, hachee, aardappelen en hachee. Aanmelden voor 15 januari bij Zorgplein Maaswaarden: 0416-698400 of receptie@maaswaarden.nl of bij de receptie van de Notenhoff.

Bijbelse uitleg over sterrenhemel
20:00, Heusden, hervormd centrum Open Hof. Sterrenkundige dr. John Sussenbach uit Houten geeft de lezing 'Een Bijbelse verkenning naar de grootheid van God te zien in de sterrenhemel'. Voor leden van christelijke vrouwenvereniging De Ontmoeting. Ook andere belangstellenden zijn welkom.

Bevindelijk gereformeerden
20:00, Andel, partycentrum 't Buitenhof. Lezing Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena. Door dr. E.G. Bosma over 'Bevindelijk gereformeerden en het nationaal-socialisme gedurende 1920-1950.' Hoe de nog nauwelijks geëmancipeerde groep bevindelijk gereformeerden zich opstelden tegen de nationaalsocialistische wereldbeschouwing, de NSB en de Duitse bezetting. Bosma is gepromoveerd op dit onderwerp. Momenteel is hij docent geschiedenis in het voortgezet onderwijs. Toegang gratis voor leden, 4 euro voor niet-leden.

woensdag 20 januari

Lammetjesdag op basisschool
10:00-12:00, Oudendijk, Basisschool Oudendijk. Voor alle peuters vanaf 2,5 jaar. Aanmelden niet nodig. Aan het einde van de ochtend een voorstelling van de kinderen van groep 7/8, bij het prentenboek van het jaar 2016.

Bingo in Rijswijk
14:00, Rijswijk, De Nijenburcht. Georganiseerd door Stichting De Vleet.

Open Dag Altena College
14:30-21:00, Sleeuwijk, Altena College. Van 14:30 tot 17:00 en van 19:00 tot 21:00 uur. Christelijke scholengemeenschap voor atheneum, have en vmbo (t). Voor leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers.

Lezing Jeroen Bosch
19:30 Nieuwkuijk, Abdij Mariënkroon. Joris van Sleeuwen plaatst de aan Jheronimus Bosch toegeschreven schilderijen en tekeningen in hun cultuurhistorische context en brengt ze in verband met contemporaine literaire en religieuze teksten. Toegang 8 euro incl. pauzedrankje. Reserveren: reserveren@hosoirde.nl of 073-5115040 (op dinsdag van 9:00 tot 12:00 uur).

Lezing over West-Afrika
19:45 Sleeuwijk, Het Trefpunt van gereformeerde kerk. De heer Terlouw uit Vianen geeft presentatie over West-Afrika. Ook niet-leden van Passage zijn van harte welkom.

Lezing fysiotherapie
20:00, Sleeuwijk, cultureel centrum De Bolderik. Drs. P.B. Viehoff over de geschiedenis van de fysiotherapie. Viehoff is algemeen fysiotherapeut, manueeltherapeut én sportfysiotherapeut.

Veense Kwats
20:00, Veen, sportpark De Hanen Weide. Winterfeestweek Achilles Veen. Tonpraters Alex Wintermans, Rien Bekkers en René van Boxtel. Entree: 5 euro.

donderdag 21 januari

Apres-Ski party
20:00, Veen, sportpark De Hanen Weide. Winterfeestweek VV Achilles Veen. Après-Ski Party verzorgd door Cappies Entertainment. Entree: 7,50 euro.

Verhalentafel
20:00, Heusden, Gouverneurshuis. Ron van der Most staat stil bij Jeroen Bosch. Verhalenvertelster Lydia Willemse over het straatje 'La Belle' in Frankrijk, waar zij jaren heeft gewoond en twee verhalen door verhalenverteller Raymond Uppelschoten. Toegang gratis.

vrijdag 22 januari

EHBO bij kinderen
19:30, Woudrichem, 't Rondeel. Workshop EHBO aan Baby's en Kinderen, dit is een kennismaking workshop voor iedereen die met jonge kinderen in aanraking komt. Oefenen wordt gedaan met de anders ouders, partner, vriend of vriendin. Bij de workshop worden de zeven meest voorkomende ongevallen bij baby's en kinderen behandeld: bewusteloosheid, verslikking, huidwond, verstuiking, brandwonden, hersenschudding en vergiftiging. Deelname kost 35 euro, betalen op de avond zelf.

Heesbeens Toneel
19:30, Heesbeen, dorpshuis. Ook op zaterdag 23 januari. Plattelandskomedie 'Mijn en Dijn', geschreven door Erhard Asmus, vertaald door A. Smit. Reserveren: reserveren@heesbeenstoneel.nl of telefonisch: 0416-660024 of 0416-335286 (van maandag t/m donderdag van 19:00 tot 21:00 uur). Entree: 3 euro.

Hollandse avond
20:00, Veen, sportpark De Hanen Weide. Winterfeestweek Achilles Veen. Hollandse avond met Rudy de Wit, John West en Helemaal Hollands. Entree: 12,50 euro.