• In de module Portretschrijven is schrijfervaring niet nodig.
• In de module Portretschrijven is schrijfervaring niet nodig.

Korte nieuwe workshops bij de Aleph

drunen • De Aleph presenteert elke laatste zaterdag van de maand vernieuwde korte workshops op het gebied van kunst, cultuur, literatuur, dans en muziek.

De eerstvolgende workshops gaan over illustreren, schrijven en vilten. Ze bestaan steeds uit drie bijeenkomsten. Het aanbod bestaat op 30 januari, 27 februari en 26 maart uit vijf verschillende compacte workshops, die telkens uit drie lessen bestaan. De deelnemers kunnen kiezen uit 'Ruw en ruig met vilt', onder leiding van Lidwina Charpentier, 'Schrijven van dialogen' onder leiding van Rose-Marie Bedaux, 'Brieven schrijven' onder leiding van Ton Stassen, 'Illustreren' met docente Saskia van Oversteeg of 'Schrijven van portretten' met Lia Hesemans.

In de module Portretschrijven leren de deelnemers verschillende soorten portretten schrijven, van een persoon, een huis of een reis. Er is veel aandacht voor het verzamelen van het materiaal en de opbouw van het verhaal. Bij 'Brieven Schrijven' komen drie soorten brieven aan bod: een sollicitatiebrief, een liefdesbrief en een condoleancebrief. Elke les vraagt om voorbereiding van de deelnemers.

Ruw en ruig met vilt

In de workshop 'Ruw en ruig met vilt' maken de deelnemers kennis met verschillende wolsoorten en werken ze met een diversiteit aan technieken. Bij 'Illustraties' worden diverse technieken besproken. In 'Schrijven van dialogen' werken de deelnemers toe naar het schrijven van een interessante en waarachtige dialoog.

q www.de-aleph.nl