• Een eenvoudige zege voor Kozakken Boys.
• Een eenvoudige zege voor Kozakken Boys. Foto: Teus Admiraal

Eenvoudige zege Kozakken Boys

werkendam • Kozakken Boys is weer een ronde verder in de strijd om de districtsbeker van de KNVB Zuid 1.

De Werkendamse topklasser had zaterdag geen kind aan zondagvierdeklasser De Raven. Na negentig minuten stond er 8-0 op het scorebord op de Zwaaier. Het was eenrichtingsverkeer. Na drie minuten mondde een mooie aanval via Tekleab en Gaari al uit in de 1-0 door Leon Bot. Vijf minuten later viel de 2-0 door Gwearon Stout. Na een overstapje van Stout werd het vervolgens 3-0 door Sherwin Grot. Grot zorgde tevens voor de 4-0 bij de rust. Na de thee verdubbelde Kozakken Boys de score. Bot zorgde voor de 5-0, Stout nam de 6-0 voor zijn rekening en Hermon Tekleab tekende voor de 7-0. Met de 8-0 schoot Habtemarian de eindstand op het scorebord.

Met de overwinning plaatste Kozakken Boys zich voor de achtste finales. De loting daarvoor is op 30 januari. De loting zal plaatsvinden na afloop van het duel tussen RCS en Spui. Het toernooi in het district Zuid 1 is aanbeland in de achtste finales. Deze worden gespeeld in het weekend van 27 en 28 februari.

Transfers

Ook op het gebied van spelers die van club wisselen was er deze week overigens nieuws rondom Kozakken Boys. Zo zet Stanley Husen zijn carrière volgend seizoen voort bij hoofdklasser ASWH. Ook Arif Irilmazbilek zal na vijf seizoenen vertrekken bij Kozakken Boys, waar hij niet meer kan rekenen op een basisplaats. Irilmazbilek kwam in 2011 van eersteklasser Alblasserdam naar Kozakken Boys. De spits maakte de opmars naar de Topklasse mee en had daar een belangrijk aandeel in.