Lobby voor fietspad F2 is begonnen

zaltbommel/maasdriel • De provincie Gelderland is geïnteresseerd in het plan voor een fietsverbinding langs de A2: de F2.

De gemeenteraden van Zaltbommel en Maasdriel gaven tijdens hun begrotingsvergaderingen opdracht aan de colleges om de mogelijkheden voor een veilige fietsverbinding parallel aan de snelweg te onderzoeken. Dat komt de veiligheid van scholieren ten goede en stimuleert mensen om met de fiets naar hun werk te gaan.

Het Maasdrielse college heeft de raad laten weten met deze motie aan de slag te zijn gegaan. "Het idee past in het bestuursakkoord en in het mobiliteitsplan van onze gemeente", zegt wethouder Jan-Hein de Vreede. "We hebben ambtelijk contact met de gemeente Zaltbommel. Daarbij is ook gekeken naar eerdere dossiers, want het onderwerp heeft eerder op de agenda gestaan."

Ook is er informeel overleg geweest met de provincie Gelderland. "Die staat niet onwelwillend tegenover het initiatief, want het past in het provinciale idee van een fietsnetwerk." Of er subsidie beschikbaar is en zo ja hoeveel, is nog niet duidelijk.

Het plan wordt ook besproken in een gezamenlijk overleg met Den Bosch. Daarna wordt bepaald of er genoeg draagvlak is om verder te gaan met het idee.

Janneke Boogaard