• De volleyballers hadden het naar hun zin in De Iris.
• De volleyballers hadden het naar hun zin in De Iris. Foto: aangeleverd

Succesvolle doorstart oudejaarsvolley

nieuwendijk • Na een jarenlange traditie in Werkendam verhuisde het oudejaarsvolleybaltoernooi naar De Iris in Nieuwendijk.

Anita de Heus en Yasuka hadden het toernooi op de nieuwe locatie nieuw leven in geblazen. De Werkendamse wedstrijdleider Han van den Akker had ook overstap gewaagd naar De Iris om alle wedstrijden tot een goed einde te brengen. Het succes van het bekende toernooi werd voortgezet, zo mag geconcludeerd worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal viel de sportieve gretigheid op bij alle deelnemers. De organisatie had de spelregels enigszins aangepast om zo het grote niveauverschil inherent aan zo'n toernooi te overbruggen.

De beide nummers drie beten het spits af van de tweede ronde, waarbij de ex-SSS'ers na een spannende wedstrijd zegevierden over Dynamite (26-19). Vervolgens begon de strijd om de ereplaatsen. De geroutineerde recreanten van Voltena pakten in de allerlaatste seconde de zege ten koste van een jeugdige mix van Voltena en BC Virtus: 21-20.

Hierna kon de goed gevulde Iris zich op gaan maken voor de grande finale. Het gelauwerde en zeer ervaren team, zowel in de zaal als op het zand, van de Beach Boys stond tegenover één van de meest getalenteerde meidenteams van Voltena: het zeer jeugdige Meisjes C.

Van een echte finale was geen sprake. De jonge meiden, in de voorronde ongeslagen gebleven, stonden stijf van de zenuwen, waardoor zij onnodige fouten maakten. De Beach Boys buitten dit slim uit en werden de terechte winnaars: 23-17.

De organisatie denkt al na over een tweede editie eind dit jaar.