Man uit Weesp komt om bij schietpartij

hoenzadriel • De politie heeft aan het eind van vrijdagmiddag de identiteit van de man die bij een schietincident in Hoenzadriel om het leven is gekomen, vastgesteld.

Het betreft een 27-jarige inwoner van Weesp.

De politie houdt ernstig rekening met de mogelijkheid dat er sprake is geweest van een afrekening in het criminele milieu.

Volgens De Telegraaf gaat het om Chafid Y, een 'prominente speler uit de Amsterdamse onderwereld'. Bij het schietincident zijn een 26-jarige man uit Utrecht en een 30-jarige man uit Weesp gewond geraakt.

Meerdere locaties

Kort na de melding van drie slachtoffers bij een woning in Hoenzadriel donderdagavond werd al snel duidelijk dat er nog twee locaties waren die verband zouden kunnen hebben met het schietincident.

Op de Rooijensestraat in Hoenzadriel wordt onderzoek gedaan, omdat daar de drie gewonden zich bij bewoners hadden gemeld.

Op een camping aan de Maasbandijk in Kerkdriel wordt onderzoek gedaan, omdat daar mogelijk zou zijn geschoten en in Zaltbommel is een uitgebrande auto aangetroffen.

Deze is vermoedelijk achtergelaten door de daders.

Geen mededelingen

De twee andere slachtoffers raakten lichtgewond. De politie werkt met 25 man aan de zaak en doet op dit moment geen nadere mededelingen.

De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord hebben.

De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844.

Anoniem informatie doorgeven kan ook. Getuigen kunnen deze informatie doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.