• Louter positieve reacties na de eerste avond van jongerencafé De Teer.
• Louter positieve reacties na de eerste avond van jongerencafé De Teer.

Jongerencafé De Teer is 'supergezellig'

woudrichem • Een groep jongeren uit Woudrichem blaast met steun van Stichting De Vleet het uitgaansleven in het vestingstadje nieuw leven in. Leeftijdsgenoten uit de wijde omtrek zijn welkom bij de feestavonden van jongerencafé De Teer.

Het idee voor jongerencafé De Teer is een kleine twee jaar geleden ontstaan. Ontevreden met het aanbod in hun woonplaats Woudrichem sloegen Romano van Heukelum (18), Yannik Sterrenburg (19), Jochem van den Herik (19) en Yasper van der Vliet (16) de handen ineen om eens een leuke avond voor zichzelf en voor hun leeftijdsgenoten te organiseren. "Er is hier gewoon weinig te doen voor jongeren.", vertelt Romano. "De Soos in Almkerk is eens in de twee weken, De Schuur in Eethen is te ver en De Kelder in Hank is inmiddels gesloten. We kwamen op vrijdag altijd wel bijeen in De Veste, maar op een gegeven moment word je ouder en wil je toch wat anders."

Samen met Stichting De Vleet gingen de jongens op zoek naar een geschikte locatie voor hun eerste feest, een Hollandse Avond, die afgelopen november plaatsvond. Uiteindelijk kwamen ze bij Patrick de Rade en Annemarie Pfaff, de nieuwe eigenaars van De Teerkamer. "En die waren gelijk enthousiast."

Groot succes

De Hollandse Avond die volgde was een groot succes. Met een groep eigen vrijwilligers bediende de organisatie zo'n 60 bezoekers en de reacties waren louter positief. "Het was supergezellig, we hebben alleen maar positieve geluiden gehoord", zegt Romano.

Voor 2016 streven hij, Yannik, Jochem en Yasper naar iedere maand een feest in jongerencafé De Teer, te beginnen met een Mega Après Ski Party op vrijdag 15 januari met een optreden van de Party Friex, die vorig jaar ook op Klaai-mex stonden. De jongens beloven deze avond sneeuw en een hoop gezelligheid. "Een kaartje kost 5 euro en is alleen aan de deur te koop. Bovendien zijn écht alleen jongeren (vanaf 15 jaar, red.) welkom." Naast een maandelijkse feestavond hoopt De Teer straks financieel onafhankelijk te kunnen draaien.

Vrijwilligers

En om de avonden goed te kunnen organiseren hoopt men op nog een aantal vrijwilligers en bestuursleden. "Als alles goed gaat willen we over een jaar naar twee feesten in de maand", zegt Romano. Overigens wordt daarbij rekening gehouden met plekken waar ook iets voor jongeren georganiseerd wordt, zoals De Soos. "We hebben immers dezelfde doelstelling."

Meer informatie via de Facebook-pagina van Jongerencafé De Teer.

Tom Oostra

q facebook.com/jongerencafedeteer