Burgemeester model bij tekencursus in museum

vianen • Burgemeester Wim Groeneweg en wethouder Marcel Verweij staan model bij de cursus Iedereen kan portrettekenen die eind januari van start gaat in het Stedelijk Museum Vianen.

Op vier maandagavonden leert docente Petra Smits deelnemers op de sfeervolle museumzolder levensechte gezichten op papier te zetten. Na een korte introductie wordt er naar model getekend. Zo kunnen de cursisten nieuw verworven vaardigheden goed oefenen. De cursus is bij uitstek geschikt voor beginners, maar ook ervaren tekenaars kunnen hun tekenvaardigheden verbeteren.

Vanaf maandag 13 maart wordt een tweede seizoen van de succesvolle cursus 'Schilderen als de oude meesters' aangeboden. In vijf avonden leren deelnemers schilderen als Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Frans Hals. Zelfs met weinig schilderervaring kunnen cursisten een eigen meesterwerk maken met behulp van overtrektechnieken, een goede begeleiding en slimme tips en trucs. In 2016 was deze cursus een groot succes. Het aantal plaatsen voor beide cursussen is beperkt. Snel inschrijven kan via info@petrasmits.nl

De cursus 'Iedereen kan portrettekenen' vindt plaats op maandagen 23 en 30 januari en 6 en 13 februari van 19:30 tot 21:30 uur. 'Schilderen als de oude meesters' vindt plaats op maandag 13, 20 en 27 maart en 3 en 10 april, ook van 19:30 tot 21:30 uur.