• Kamerkoor Vianen tijdens het kerstconcert.
• Kamerkoor Vianen tijdens het kerstconcert. Foto: Nico van Ganzewinkel

Sfeervol concert Kamerkoor Vianen

vianen • Kamerkoor Vianen heeft vrijdag de kerstperiode klinkend ingeluid met drukbezocht kerstconcert.

De prachtig versierde Grote Kerk in Vianen vormde op vrijdagavond het toepasselijke decor voor een, zoals een van de talrijke bezoekers het na afloop noemde, "mooi, afwisselend en sfeervol kerstconcert" van Kamerkoor Vianen. Onder leiding van dirigent Cees Scharloo zong het koor uiteenlopende kerstliederen, van populaire Nederlandse en Engelse christmas carols tot het verrassend grappige Troc a Tron van Petr Eben. Maar er klonken ook minder bekende stukken, zoals 'A christmas carol' (Új esztendöt köszöntö) van Zoltán Kodály en het indrukwekkende A hymn to the virgin van Benjamin Britten. Op orgel werd het koor begeleid door organist Rienk Bakker. Het publiek kreeg bij een aantal bekendere liederen de gelegenheid mee te zingen en deed dat uit volle borst.

Behalve dat van het kamerkoor, klonk ook het fraaie geluid van blokfluitensemble Syrinx, onder leiding van Fiet Nafzger. Syrinx begeleidde een aantal liederen, maar verzorgde ook een aantal intermezzo's in het programma. Naast blokfluiten bespeelden de leden gemshoorns, die de kerk vulden met sfeervolle, bijna etherische klanken. Al met al een geslaagd concert of, in de woorden van eerder genoemde bezoeker: "een klinkende inluiding van de kerstperiode".

Het Kamerkoor Vianen is een gemengd koor met ongeveer 24 leden. Het koor werd opgericht in 1994 en zingt meestal a capella.


q www.kamerkoorvianen.nl