SC Everstein krijgt te weinig bij IFC

hendrik-ido-ambacht • SC Everstein deed zaterdag in het eerste uur niet onder voor het hoog geklasseerde IFC. Simon van Zante, Yently Lemmer en Thimo Beunis kregen doelrijpe kansen, en via diverse andere goede mogelijkheden werd er alles aan gedaan om de thuisclub op achterstand te zetten.

Op het halve uur keerden de kansen toen één van de IFC-spitsen de bal uit de tweede lijn uitstekend in de hoek schoot: 1-0. Pal voor rust had het zelfs 2-0 kunnen worden. De bal ketste van de ene binnenkant van de paal naar de andere, en werd daarna opgepakt door keeper Ricardo de Keijzer. Een kwartier na de pauze werd het goede spel van de gasten eindelijk beloond. Op aangeven van Van Zante scoorde Robbie de Roos uit een lastige hoek de gelijkmaker: 1-1. Na een missertje van de goalie van SC Everstein kwam IFC tien minuten later op 2-1. De goed voetballende thuisclub counterde zich daarna naar een tussenstand van 3-1. Tegen beter weten in zetten de bezoekers de strijd voort met vier spitsen, maar dat pakte verkeerd uit: 4-1.

Bij hekkensluiter Brakel behaalde Vianen zijn tweede overwinning op een rij. De gasten begonnen aardig. Na een goede combinatie dook Mohammed Boudri rond de twintigste minuut op voor de keeper van Brakel, en hij schoot de bal netjes in: 0-1. De thuisclub zocht het vooral in lange ballen en was niet in staat écht druk te zetten. De enige twee kansen ontstonden na riskant balverlies van Anouar Ahabbad, maar beide keren had de zelfzuchtige Brakelse spits geen oog voor vrijstaande medespelers. Hoewel Vianen na rust de dienst uitmaakte duurde het bijna een half uur alvorens dat iets opleverde.

Na een tackle op Danny Stoffelen scoorde Adil Ahabbad vanaf de stip: 0-2. Kort daarna kwam de bal na een foutieve uittrap van doelman Orm Kranenburg bij een speler van Brakel, die met een hoog schot uit de tweede lijn voor 1-2 zorgde. Acht minuten voor tijd besliste invaller Dusty Louwaars het duel: 1-3. Dat de thuisclub in het eindsignaal via een zwabberbal terug kwam tot 2-3 deed er niet meer toe.