• Jolijn van Vliet (A-selectie) doet haar oefening op het onderdeel brug.
• Jolijn van Vliet (A-selectie) doet haar oefening op het onderdeel brug. Foto: Ramon Oost

Grote opkomst bij clubstrijd DOS

vianen • Op de jaarlijkse clubkampioenschappen van G.V. DOS Vianen is afgelopen zaterdag veel publiek afgekomen om de verrichtingen van de selectiegroepen te bekijken.

Tijdens deze onderlinge wedstrijd staat bij de turnsters gezelligheid centraal. In de kleine gymzaal aan 't Zwanengat in Vianen heerste dan ook een prima sfeer en kon het in grote getale aanwezige publiek genieten van turnelementen uit verschillende niveaus.

De A-selectie onder leiding van Miranda Deurhof was opgesplitst in negen categorieën. Omdat de meeste turnsters voor het begin van hun kwalificatiewedstrijden zitten is dit kampioenschap een mooi moment om voor een officiële jury de oefeningen te laten zien.

Ivy van Bruggen, Sylvie Flantua, Ben Hui Boer, Guusje Duijts, Eva Bax, Bailey Lenting, Hannah Hijmering, Anne de Man, Aïsha Josepha en Dana Verhoeks wisten beslag te leggen op de eerste plaatsen.

Middag
Vijf groepjes turnsters van de B-selectie, aangevuld met twee recreatiegroepen gingen zaterdagmiddag onder leiding van Kelsey Elbertse, Sanne Oost en Les van der Wal enthousiast van start. Voor vele jonge meisjes hun allereerste wedstrijd maar ook zij lieten het publiek genieten van alle oefeningen.

Na afloop kregen Phaedra Bogert, Lisa Nieboer, Esmee Middelkoop, Indi Heeres, Linde Groenendijk, Wendy van Straaten, Romee de Vroom en Belle de Gans de gouden medaille en een wedstrijddiploma uitgereikt.