• Rick van Leijenhorst onderbreekt een Utrechtse aanval.
• Rick van Leijenhorst onderbreekt een Utrechtse aanval. Foto: Peter Verbeek

Brederodes (zon) was dicht bij stunt

utrecht • Brederodes heeft zijn huid duur verkocht tegen koploper Zwaluwen Utrecht 11. De 5-2 uitslag gaf echter een vertekend beeld.

De groengelen begonnen met een vrije trap die in de derde minuut bij de tweede paal werd ingekopt door Ahmed Sahraoui: 0-1. De Utrechters hadden meer balbezit maar voetbalden erg slordig. Met name de eindpass was slecht.

Na een kwartier bofte Brederodes toen een schot uit de tweede lijn via keeper Jelle Krouwel en de lat weer in het veld ketste. Kort voor rust werd Jimmy van Baarlen door doelman Pascal Dekker van 0-2 afgehouden, terwijl de thuisclub daarna méér had moeten doen met twee vrije kopkansen.

Houtwerk

Na rust moest Zwaluwen Utrecht het spel maken. De gasten counterden en dat leverde uiteindelijk een kans op voor Kevin van Baarlen, die de bal echter zwak in schoot. Op het kwartier kwam een Utrechtse vrije trap terug van het houtwerk, en in de rebound werd de bal toch nog in de touwen gerost: 1-1.

Amper drie minuten later ontsnapte Pardes Menapal op links, en zijn voorzet werd door Kevin van Baarlen perfect afgerond: 1-2. Nadat Menapal een goede kans had gemist kwam de thuisclub na een half uur langszij: 2-2. Kort daarop werd het 3-2, waarna Iltsidis op slag van tijd een strafschop op de lat knalde.

Die misser gaf Brederodes zo'n knauw dat de thuisclub nadien nog twee keer toesloeg en Brederodes in zak en as achterliet: 5-2.